Интервю за списание 8 – 13 чакрена система

Статия написана от на 10.10.2020

Пламен Топузов намери връзката между енергийните центрове на тялото и… клавишите на пианото

 

Кое е общото между древната 13-чакрена система и клавишите на пианото? Едва ли може да ни даде отговор друг, освен Пламен Топузов, лицензиран учител от „Школата по Припомняне“ на Друнвало Мелхизедек, разработил системата „ Алхимия на Съзнанието“. Той е лектор на различни практики, обучения и семинари и в следващите редове ще ни разкаже за тези чакри, които не познаваме. Още за него ще намерите тук.

 
Пламен е на 36 години. Завършил е техническо училище, но никога не е практикувал наученото там. От малък се чувствал различен от своите връстници, купувал си книжки за извънземни и духове. След като излиза от казармата, заминава за Англия, където прекарва цели 12 години от живота си.
 
С идването на тази толкова очаквана 2012-а обаче Пламен усеща, че започва да се изгубва в материалния свят и осъзнато се обръща в съвсем друга посока – към духовното, което винаги го е теглело. 
 
„Невидимият свят стана за мен по-истински от материалният. И го последвах – в началото много рязко. Днес вече се старая да поддържам  баланса, вярвам, че не трябва да изключваме нито един от двата свята“, казва той.
 
Книгата, която променя живота му, е „Древната тайна на цветето на живота“ на познатия и на читателите на Списание 8 Друнвало Мелхизедек. Пламен казва, че щом я прочел, търсенето за него приключило. Намира лицензиран учител от Школата по припомняне на Друнвало и преминава семинара „Пробуждане на озареното сърце„. По-късно Пламен става ученик на самия Друнвало в Мексико, а днес е сертифициран учител, който провежда семинара в България, помагайки и на други хора да навлизат в сърцето, за да откриват себе си.„Когато ученикът е готов, се появява учителят“, усмихва се Пламен.
 
Друнвало изучава лявото полукълбо, мъжката половина на мозъка, практическия ум на човечеството. След няколко години практики за навлизане в сърцето, Пламен среща друг свой духовен учител – Катрин Шейнберг, която работи изцяло с дясното полукълбо, с женската енергия. Така българинът успява да съчетае двете начала – лявото и дясното полукълбо на мозъка, аналитичния и образния ум. 
 
Всеки, който се интересува от теми като духовно развитие, медитация или езотерика, познава седемте чакри. Според Пламен обаче чакрите всъщност са осем, а още в древността информацията за тази допълнителна чакра умишлено е изпусната. Защото тя е твърде важна – представлява вход и изход на прехода от божественото съзнание към човешкото и обратно. Ако човек не знае за нейното съществуването, той не може да се завръща към Единното съзнание и се върти в омагьосан кръг, казва Пламен. 
 
Хората, които разбират от музика, ще ви кажат, че с белите клавиши на пианото може да се изсвири произведение, но то няма да бъде толкова добро, колкото, ако се включат и черните. Ако наложим чакрената система върху хроматичната скала на клавишите, те ще съвпаднат идеално – забелязва нашият събеседник. Осемте бели клавиша са осемте чакри, считани за основни. Всички познаваме нотите – общо седем, които започват и завършват с „до“ – това е и осмата, последна чакра, играеща ролята на край и начало. Черните клавиши са останалите пет чакри, които пък напълно липсват в познатата ни система. В музиката се наричат бемоли или диези и се използват за повишаване или понижаване на тоналност. Те задават фините настройки. И ако човек достигне до определено ниво на съзнание, в което е преминал през тези 8 чакри и знае как да ги използва, едва тогава може да разбере, че съществуват още 5 и са общо 13.
 
Този брой също не е случаен – убеден е Пламен. Прието е, че съществуват 12 основни измерения, а тринадесетото е Бог. Тези 12 измерения се намират вътре в нас, древните египтяни ги наричали „домовете на илюзиите“, защото в тях човек е поставен под влиянието на определени илюзии, от които трябва да се измъкне. Единственият път това да се случи е ако сме осъзнати за съществуването на тази последна чакра. Днес сме свикнали да смятаме числото 13 за фатално, а според Пламен няма причина да се страхуваме именно от най-свещеното.
 
 Разбира се, човек може да работи и с двете чакрени системи, те не се изключват взаимно и всеки е свободен да направи своя избор. Двете системи – на „черните“ и „белите клавиши“ представляват различни стъпала в извисяването на съзнанието от човешко към божествено, смята Пламен. 
 
Енергията на 13-ата чакра, така наречената „Звезда на душата“, се върти срещу часовниковата стрелка, а на основната – първа, се движи по нейната посока. В първия случай енергията се издига нагоре, а по часовниковата стрелка се спуска надолу. Това означава, че когато божественото съзнанието навлезе в човешкото тяло, то избира доброволно да се спусне до дъното. До най-тъмните и мрачни дебри на Сътворението, където хората могат да проявят своята необуздана и животинска страна. 
 
Чакрите са доказателство, че всичко, което ни се случва е следствие на  избор, направен от нас самите, казва Пламен. Опознавайки илюзиите, които крие всяка от чакрите, лесно можем да разберем, че сме направили избора си, и сами поемаме отговорност за своите мисли, чувства и действия. Това автоматично означава, че няма добро и лошо – всичко е такова, каквото е – оптималното за конкретната ситуация.
 
Пламен вярва, че светът ще се промени към по-добро, когато хората обединят своите гледни точки, своето съзнание. Ние сме различни и всеки трябва да уважава индивидуалността на другите, за да се научим да работим заедно. „Единството не е еднаквостта, а когато сме обединени в нашите различия“, завършва той.
Източник – Списание 8

Етикети , ,
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0