Информация за събитието
Дата: 28.05.2021
Местоположение: Diplomat Plaza Hotel&Resort
Адрес: ул. „Д. Талев” № 2 гр. Луковит
Уебсайт : https://www.diplomatplaza.com/
Събитие: https://www.facebook.com/events/237597204784755

Лагер на Светлината – Стара планина – 28-31.05.2021

 

Скъпи пътешественици,

С трепетно вълнение ви каним на най – новия Лагер на Светлината и първия такъв в Стара Планина. Присъединете се към нас на това дълбоко трансформиращо приключение до едни от най-високо енергийните, мистични и древни места в България. Природата е физическото отражение на Бог и лечебните й сили са безкрайни. По време на лагерите ще имаме възможността да обменяме енергия с тази лечебна сила. Трансформацията, която настъпва в хората след самото събитие, е винаги много голяма и дълготрайна. Имаме хора, които само за четири дни успяват да се справят с фобия, която носят в себе си от детството, такива, които спират цигарите или месото от раз, други, които се справят с енергийни блокажи, задържани от години и още много подобни случаи.

България е много специална

По нашите земи мистичните и красиви места са почти зад всеки ъгъл. Когато се посещават с намерение и група, енергията, на тези места се усилва многократно и с правилен подход, който ние ще ви покажем на място, може да бъде използвана за личностно усъвършенстване и духовно израстване. Именно с тази мотивация продължаваме вече няколко години да организираме тези събития и да помагаме на повече хора да се пробудят и осъзнаят своята истинска същност и по този начин да се превърнат в най – добрата версия на себе си.

Нашето предложение към вас е пакет в хотел „Дипломат Плаза“, който се намира в центъра на Луковит. Луковит е разположен на двата живописни бряга на река Златна Панега, която широко разтворила пазви, пее нежната си монотонна песен и разлива животворните си струи из цялата околност. Чудно живописен е изворът на реката при село Златна Панега. Тихи, спокойни са млечно зелените води на езерото, начало на реката, под надвисналите клони на липи, явори и брястове. Изворът представлява огромна водна маса и е втори след Девненските извори. Целебен е бил той в дълбока древност. Към него са се стичали болни и недъгави, за да се потопят и получат облекчение. От благодарност, в чест на древния гръцки бог на медицината Ескулап, на брега на извора е бил построен храм-хранилище. Реката нарекли на името на дъщерята на Ескулап – Панака, което след дълга езикова еволюция през вековете става Панега.

Пакетът включва 3 нощувки на полупансион – закуска и обяд, входовете на забележителности, както и развлеченията в хотела. Влизат още всички екскурзии, сутрешна йога, както и всички практики и медитации, които ще се провеждат по няколко пъти на ден, на всички посещавани от групата места.

Ден 1 – 28.05.

Групата се събира на „Небесните пасбища“ – с. Осиковица в 16ч за синхронизиране на груповата енергия. Следва беседа и медитация.

Местните казват, че природния парк е за духовно пробуждане, смирение и връзка с Бога и природата. Природен парк „Небесните пасбища“ се е доказал с годините, като една невероятна и незабравима дестинация. Историята на този район е на повече от 2500 години и е осеян с тракийски светилища, много останали стени от храмове и оброци. Според местните хора земята на Небесните пасбища говори на хората, стига да я чуят. Земята лекува и излъчва лековита енергия.

Настаняване в хотела около 19ч, следва свободно време за вечеря. Ще имаме резервация за ресторанта на хотела, където ще може да се присъедините към нас, за да се опознаете с хората от групата. На лагерите ще имате възможност да направите контакт с много духовно ориентирани хора, с които ще можете да обменяте интересна и полезна информация.

Ден 2 – 29.05.

Започваме с йога или друга сутрешна практика за раздвижване и събуждане на физическото тяло, в зависимост от нуждите на групата. Следва медитация специално свалена от Акашовите записи според временните енергийни транзити. Програмата продължава с включена в пакета закуска и впоследствие се отправяме към едно от най-мистичните места в България – пещера Проходна.

Пещера Проходна – Очите на Бога

Проходна е една от най-известните пещери в България. Според археолозите, в дълбока древност пещерата е била важен окултен обект за местните жители, където са се извършвали различни ритуали. На 21-ви март, когато е пролетното равноденствие, се е извършвал ритуал за плодородие. В този ден през вътрешността на пещерата преминава слънчев лъч, който я огрява под специфичен ъгъл.

Пещерата е известна като Божиите очи

заради образувалите се от ерозията две еднакви дупки с бадемова форма, напомнящи очи. Именно заради тях, когато е на това място, човек остава с впечатлението, че е наблюдаван от някоя по-висша сила, намираща се някъде над него. Мястото от години е обвито в мистерия, а хората, живеещи по този край разказват най-различни легенди за него. Говори се още, че пещерата Проходна може да сбъдва желания.

Местните разказват, че ако човек застане под „божествените очи“ и отправи искрена молитва към Господ, желанието му ще бъде чуто и изпълнено. Според друго предание пък, пещерата е заредена със специална лековита сила, която помага на хората да се справят с различни свои заболявания, както и с душевните си терзания. Всъщност мнозина твърдят, че целият район около скалното образувание носи особен заряд и точно това е причината за построяването на известната психиатрична болница в Карлуково. Вярвам, че пещерата е била храм за посвещения по времето на древна Лемурия. Тук ще направим ритуал за свързване с древните жреци, които са творили своите чудеса на това свято място.

Скален манастир Света Марина – Карлуково

Програмата продължава със скалния манастир „Света Марина“, който се намира в близост до пещера „Проходна“. До него се стига, тръгвайки от пещерния дом, където е туристическия център. Пътеката не е дълга, доста екстремна на места, но гледката от нея си заслужава. Скалният манастир се състои от малка църква и дворче. Може да се запали и свещ. Скалната църква „Света Марина“ е построена през XIVв и се смята за уникален паметник на Българското средновековие. Била е обитавана от монаси – исихасти.

Скално образувание „Провъртеника“ – Луковит

След обяд програмата продължава с Провъртеника. Това е скала с формата на величествена каменна кула, която се издига над дузина други по-малки образования. „Голямата кула“ има дупка на върха си, като по време на лятното и зимното слънцестоене през нея преминават слънчевите лъчи. Смята се, че в древността мястото е служело за древна обсерватория. Вярвам, че с това древно съоръжение жреците са канализирали различни видове енергия от различните съзвездия и са я използвали за разширяване на съзнанието си, чрез черпене на информация от мъдростта на космоса.

Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ден 3 – 30.05.

Започваме с йога или друга сутрешна практика за раздвижване и събуждане на физическото тяло, в зависимост от нуждите на групата. Следва сутрешна медитация, съобразена с временните енергийни транзити и нуждите на групата. Следва включена в пакета закуска. Отпътуваме към село Реселец, около което се намира огромен супер древен Лемурийски град. Вярвам, че уникалната енергия и красотите на това древно място ще ви оставят без дъх. Тук ще имаме възможността да ъпгрейднем своите енергийни тела и да получим последните кодове, нужни на всеки член от групата по пътя към просветление.

Реселешки кукли

Програмата ни започва с природната забележителност Реселешки кукли. Този феномен представлява уникални и впечатляващи скални фигури – купени, кукли, обелиски. Могат да се различат порта, подпряна на три колони, старец, обут в потури, слон и други интересни форми. Важно е да се осъзнае, че природата никога не създава нищо по случайност. Всичките вълшебни форми на скалните образования крият различен енергиен потенциал.

Продължаваме към водопад Скока

Надолу по течението на река Белило след Купените се намира и красивият Реселешки водопад Скока, с проходна пещера зад него. Височината на Реселешки водопад Скока е около 10 метра. Уникалното при този водопад е, че скалната козирка, от която пада водата е образувала суха пещера зад него, през която може да се премине зад водопада, под течението на реката. Там, където пада водата се е образувала красива водно-скална, варовикова колона, обрасла с водолюбива растителност.

Следва обяд, включен в пакета.

Тектонски грабен Калето

След обедната почивка продължаваме да изследваме древния и мистичен регион, тръгвайки по екопътека ‚,Тектонски грабен Калето‘‘. Пътеката започва преминавайки през скален портал, което ще ни създаде не само енергийно, но и физическо впечатление, сякаш минаваме в друго измерение. Тук наистина ще можем да оставим част от своето съзнание, което ни тежи и не можем да обработим. Пътеката е изпълнена с живописни форми и природни феномени, като например Пропадалото, което представлява каменна долина на повече от 40милиона години. Наричат го така, защото е пропаднало с повече от 60м и отвсякъде е обградено с отвесни скали.

Тази пътека е абсолютно магична и по нея буквално се случват чудеса. От това да попаднем в мистично и изпълнено с феи измерение до това да се почувстваме изгубени в собствените си представи за красота. Тук ще се почувстваме отново като деца и ще можем да изживеем още веднъж мечтите си. Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ден 4 – 31.05.

Започваме с йога или друга сутрешна практика за раздвижване и събуждане на физическото тяло, в зависимост от нуждите на групата. Следва сутрешна медитация, съобразена с временните енергийни транзити. След включена в пакета закуска, отпътуваме към

Геопарк и екопътека Искър – Панега – оазис на дивата природа

В Геопарк Искър-Панега се намира една от най-красивите екопътеки в България. Тя е чудесен повод човек да се откъсне от сивото ежедневие и стреса, за да се насити на спиращи дъха природни картини. Тя е невероятно богатство от геоложки образувания на по 100-120 милиона години. Това е приказен свят от скални арки, каменни грамади и млечно сини речни води. Изградени са много места за пикник, барбекюта, пейки, мостчета, вити стълби, които правят маршрута изключително подходящ за отдих, в съчетание с красивите меандри на реката, пъстрите полянки и интересните скални образувания.

След всичките приключения

тук ще се свържем със себе си в най – голяма дълбочина, за да можем да задържим високите вибрации, постигнати по време на лагера и да ги споделим със своите близки. Ще направим практика за навлизане в квантовото поле и интегриране на цялата красота на природата в себе си. Ще проведем беседа, за да обсъдим как да интегрираме в живота си всичко научено. След обяда ще имаме най – трудната задача, а именно да се разделим след всички преживени чудеса заедно. В началото на всеки лагер най – трудно е да обединим енергията на участниците, а в края най – трудно е да се разделим с хората, с които сме станали вече супер близки. Важно е да си спомним, че раздялата е само в очите, защото в сърцата си ние винаги сме заедно.

За водещия:

Пламен Топузов е човек, който работи чрез интуитивно насочване, вижда ясно енергията и има способността да я насочва, докато съзнанието се настрои на необходимата честота, за да разреши всеки казус. Пламен е водещ, лектор, писател, лайф коуч, рейки мастър и инфлуенсър, който е помогнал на много хора да намерят пътя към себе си. Основател е на системата Алхимия на Съзнанието. Книгата Алхимия на Съзнанието, както и семинара са помогнали на стотици души в България да открият себе си. Пламен посвещава целия си живот и енергия на връзката с духовния свят и използва наученото, за да помага на хората да открият собствената си автентичност. Той се е обучавал и от древното изкуство на Кабала, взимал е участие и в церемонии, провеждани в Мексико от древните маи. Живял е с племената Коги и Аюлако в планините Сиера Невада в Колумбия. Продължава обучението си до ден днешен в Бали, Тайланд, Шри Ланка, Камбоджа и други азиатски държави, където изследва енергиите на Сътворението.

Цена на пакета: 380лв

Депозит от 100 лв ще ви гарантира място за Лагера на Светлината. Депозитът не може да бъде върнат, но може да бъде използван от приятел. Ако по някаква причина решите да се откажете по-малко от 14 дни преди лагера, трябва да намерите някой, който ще ви замести. Има вариант, в който и ние да намерим някой да ви замества, но не можем да гарантираме, особено, ако това се случи по- малко от 10 дни преди Лагера.

Пакетът включва:

*3 нощувки на полупансион (закуска и обяд)
*Ползване на открит паркинг, спа и уелнес зона
*Сутрешна йога или друга практика
*Всички практики и медитации, които ще се провеждат по няколко пъти на ден

Целият транспорт е с лични превозни средства, както на всеки лагер и на този ще помогнем на хората от различните градове като ги свържем един с друг, за да пътувате с минимален брой превозни средства.

За записване:

* пишете на лично съобщение на страницата Амилиус – България
* телефон 0895487090
*имейл на amiliusbulgaria@gmail.com

В нашето бъдеще ние сме заедно, всичко, което трябва да направите, е да си спомните. Очакваме магическото ни пътешествие с търпеливо вълнение…


Количка

Виж количката


Търси
Количка
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0

Creative Digital Studio - EME.bg