Информация за събитието
Дата: 28.06.2024
Местоположение: Шумен
Адрес: Шумен
Сърдечно ви каним на летния Лагер на Регресията в Шумен!
От дълбока древност земите на шуменския край се намират на исторически кръстопът. Много племена и народи минават от тук и оставят своята материална и духовна култура като трайна следа. Тук ще имаме възможност да си спомним нашето древно и изпълнено с величие минало, не само от тази цивилизация, но и от предходната.
Настъпи време да осъзнаете, че на първо място е отговорността ви към самите вас и само по този начин, поемайки отговорност за себе си, може да я проявите в живота си и към другите.
Продължаването напред е възможно само като насочите вниманието си навътре и се научите как да се справяте със своите личностни деформации, придобити от ранните, неосъзнати възприятия на ума ви. Сега е моментът да започнем да проявяваме в материалния свят всички знания и умения, които трупахме през последните години в духовния, за да стигнем до жадувания баланс. Трансформацията, която настъпва в хората след присъствието на лагерите е огромна и дълготрайна. Това ни дава нужната мотивация да продължим да организираме тези събития и да помагаме на повече хора, по пътя към духовното им пробуждане и осъзнаване на своята истинска същност. Нашата мисия е да насочваме хората, докато преоткрият своето вътрешно сияние и по този начин да се доближат до своята най – добра версия.
Нашето предложение към вас е пакет с нощувки в бутиковия хотел „Акцион Делукс“. Пакетът включва 3 нощувки със закуска на блок маса. Влизат още и екскурзиите, сутрешните дихателни практики, както и всички медитации и ритуали, които ще се провеждат по няколко пъти на ден на местата, посещавани от групата, както и в хотела. Хотелът ще бъде само за групата, намира се в покрайнините на Шумен, около красиво езеро и има много зеленина и прекрасна градина за вечеря. Връзката с природата и компанията на добронамерени и подкрепящи хора ще ви зареди и ще ви помогне да надскочите всякакви страхове, наложени от предишни преживявания. Лагерите са едно безкрайно приключение, изпълнено с магически моменти, както във вътрешния, така и във външния свят.
Настъпи време да осъзнаете, че на първо място стои отговорността към самите вас, защото когато вие се чувствате добре, вибрацията ви ще повлияе и на другите около вас.
За лагера не ви трябва специална подготовка, а само желание и отворено за приключения сърце!
Ден първи – 28.06.
Еко пътека Релакс и Пещера Русалка
Настаняването в хотела става след 13ч. Събираме се в 15-15:30ч в хотела, за да се отправим към местността Кьошковете в Природен парк в Шуменско плато. Намира се в западната част на град Шумен. Наименованието на местността идва от турската дума „кьошк“ – лятна къща. Така някога са наричали постройките в околните лозя, които са служели за отдих. Тя е една от най-красивите и посещавани местности в парка. В нея има малко изкуствено езеро, сенчести алеи, кътове с пейки, чешми с изворна вода и детски площадки. Мястото е впечатлило пътешественика Барбие дьо Бокаж, който през 1810г го описва така: „Околностите на Шумен са украсени с голям брой места за разходка и прелестни градини. Под Замъка („Шуменската крепост“), който се издига над града, се намира широко и открито място, наречено „Дагбунар“ (Планински извор). Тук през лятото е истинско място за почивка. През долината протича бърза и свежа рекичка, която движи колелата на много воденици.“ Продължаваме разходката си по „Кокилиев път” до местността „Висока поляна”, лагер „Ивански” и с. Лозево. Тук има и малка пещера, наречена Русалка, край която ще направим беседа и медитация за отпускане на стреса, напрежението и страховете, за да можем безпрепятствено да обединим груповата енергия.
Връщаме се в градината на хотела за вечеря под звездите.
Ден втори – 29.06.
Пещера Бисерна, Плиска и Мадарски Конник
Денят започва със сутрешна дихателна или друга практика според нуждите на групата. Следва сутрешна медитация. Всички медитации по време на пътуването, както тези в комплекса, така и тези извън него, ще бъдат съобразени с моментните транзити на енергията на групата. Включена в пакета закуска. След закуска, с изчистено от напрежение тяло, ще се отправим към Пещера Бисерна.
Пещера Бисерна е името на най-дългата пещера в Шуменско плато, България. Името си Бисерна получава от бисерния блясък на капките, осветени по сталактитите от фенерите на нейните изследователи, за да може човек да си спомни древното минало и величие, трябва да се гмурне в подсъзнанието си. Какво по – добро място от тази красива бисерна пещера! Упражнение за осъзнато дишане и уравновесяване на енергията.
След това гмуркане следва отпътуване към древната столица на нашите мъдри предци.
Плиска
Плиска е първата столица на България и люлката на днешната българска държава. От основаването на българската държава през 681 г. от хан Аспарух до 893 г. Плиска е основна столица и един от най-големите и богати градове в Европа и света. Тя е забележителна с архитектурата си, която българите носят от своите предишни населения. Целият град е оплетен от мрежа от тайни тунели или ходници. Те са били доста широки и са отвеждали извън пределите на столицата. Време е да си спомним великото си минало и да активираме заспалите ДНК кодове в нашето подсъзнание.
Голямата базилика – най-големия християнски храм в Югоизточна Европа.
Най-забележителният архитектурен паметник от това време е Голямата базилика. Със своите 2920 кв. м, тя е била най-голямата християнска църква на Балканския полуостров. Огромната три корабна базилика, дълга 100 м и широка 30 м, е била оградена от голям манастир със сложна архитектура. Плиска е градът, в който българите са покръстени в християнската вяра. Тук през 886 година княз Борис I e приел учениците на създателите на славянската писменост – братята Кирил и Методий. Богато украсена с мозайки и мраморни колони, Голямата базилика е катедралният храм на българската столица и най-големият християнски храм в Югоизточна Европа. Това е първият български манастир с първото българско училище, където са приети учениците на братята Кирил и Методий. Тук започват да се обучават монасите да изписват буквите първо на глаголица, след това на кирилица. Започват първите преписи на църковни книги от старогръцки на български език. Това е място на мъдрост и просперитет, от които имаме нужда точно в този момент, време е да започнем да си спомняме всичките магически вибрации, заключени в нашето подсъзнание.
Розетата от Плиска
За един от най-скъпите ни артефакти се смята, че съдържа кодовете на човешката цивилизация. Върху Знака на прабългарите или т.нар. Розета от Плиска се съдържат най-древните писмени знаци и руни на територията на цяла Европа. Те представляват доказателство за съществуването на прабългарския народ, който не е от азиатски произход, а от древно тракийски. Изследователите са категорични, че „Розетата от Плиска“ е тясно свързан с бита и вярванията на древните българи. Броят на лъчите на „розетата“ са равни на седем, колкото е броят на небесните светила – планети, известни на Стария свят, който ги е почитал като богове. Първоначално се допуска, че знаците и лъчите са свързани със седемте планети, Юпитер, Сатурн, Марс, Венера и Меркурий, към които традиционно са добавяни Слънцето и Месеца.
С помощта на тази розета сапейските астролози са определяли коя планета-бог управлява даден час от даден ден, и с това са се мъчели да отгатнат, какъв ще бъде изхода от дадено бъдещо събитие – битка, сделка, раждане и така нататък. Инструмент, външно подобен на звездата от Плиска, е използван в древна Индия. Това място е люлката на европейската цивилизация и нашата лична връзка с акаша може да изкара древните енергии на повърхността на нашето съзнание.
Тук в медитация ще си спомним нашето древно духовно начало, за да осъзнаем величието на нашите предци и ще се свържем с тях, за да им благодарим и да поискаме насока за собствения ни път.
Мадарският Конник и Платото
Приключението продължава с Мадарския конник и древен град от времето на Лемурия и Атлантида. Мадарският конник е основен символ на обхващащия серия обекти с религиозно, културно и военно предназначение. Има теорията за българския произход на паметника, предполагат, че ездачът може да не е конкретен хан, а събирателен образ на българския, триумфиращ владетел или да е героят конник от митологията на степните народи, а може би дори бог Тангра. Ние обаче ще разгледаме нещата от по – различен ъгъл и ще се върнем в древна Тракия, за да си спомним, че тук е дадено религиозното начало на тяхната култура. Под платото има древен град на Лемурия и Атлантида, с който ще се свържем в медитация, за да получим духовно изцеление и напътствие. След това ще се качим на върха на платото, от където ще видите една различна и невероятна гледна точка, за да си спомним, че колкото по – от високо гледаме на битовизма, толкова по – малко забиваме в проблемите. Тук ще направим медитация за отпускане на духа и свързване с цялото!
Връщане в хотела и свободно време за вечеря.
Ден трети – 30.06.
Денят започва със сутрешна дихателна или друга практика, според нуждите на групата. След закуска, с усмивка се отправяме към следващото приключение.
Скални Манастири и Окото на Осмар
Сутринта поемаме към Ханкрумовските скални манастири.
Ханкрумовски скални манастири
Намира се между градовете Велики Преслав и Шумен. Предполага се, че през 12ти век монаси решават да издълбаят пещера, разположена високо в скалния венец, за да основат свой манастир. Отшелниците успяват да обособят три помещения в скалата. От пещерата има невероятна гледка, която навява философски размисли за живота, за съществуването ни, за вселената и нашето място в нея. Трудно е за днешният човек да си представи начина, по който древните ни прадеди са гледали на живота и връзката им с природата и цялото сътворение, но на това място, човек със сигурност може да си спомни. Това невероятно зареждащо и изпълващо със смирение място, ще ви помогне да си спомните колко силни са били предците ни и как в днешно време се оплакваме от най – нищожните неудобства. На подобно място можем да си спомним за древната ни мощ и да я върнем от подсъзнанието, където е заключена на повърхността.
На място ще проведем медитация за потъване в подсъзнанието, за приемането на страховете си и връщането на древната ни сила на духа!
Отпътуваме към Окото на Осмар
Скалните манастири при с.Осмар са невероятен феномен, за който дори Ванга е казала, че са четвъртите поред, заредени с енергийна сила след Рупите, Царичина и Мадара. Намират се на около 3км на север от с.Осмар, в Шуменското плато. Смята се, че са изградени през 12-14 век, в тях са намирали подслон много монаси, а в културно и религиозно отношение, са изиграли много важна роля по време на Второто Българско Царство. Най-популярният и най-запазен сред тях е Костадиновия манастир. Точно над Костадиновия манастир се извисява невероятното природно творение „Окото“ или още наречено „Халката“, получило тези имена заради формата си. Макар и наречен „Око“, този скален феномен удивително прилича и на човешко лице, вперило поглед на изток, но с едно Око, което еднозначно говори за високото ниво на осъзнаване на нашите прародители. Те са знаели за състоянието на единство, за третото Око и за това, че ние виждаме света дуалистично – разделен на две, като добро и лошо и топло и студено. Те са ни оставили ясна следа как трябва да гледаме на живота – от едното си вътрешно око – третото око, виждайки всичко прекрасно, точно такова, каквото вече е!
Тук ще направим медитация за излизане от дуализма и осъзнаване на единството.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря.
Ден четвърти – 01.07.
Денят започва със сутрешна дихателна или друга практика, според нуждите на групата. След закуска с отворено сърце, се отправяме към последното ни приключение.
Шуменското Плато
Отпътуваме към Шуменска Крепост.
Мястото е било заселено преди повече от 3000 години – археологически изследвания сочат, че местността е била обитавана още през 12 век пр.н.е. Първите жители тук са траките, вероятно от племето гети. Останките от крепостта са може би едни от най-добре проучените древни останки в България. Изследванията са разкрили важни сведения за бита и военното дело на българите през Средновековието. Намерени са останки на 12 църкви. На това вълшебно място с 360 градусова гледка ще съберем старото и новото, миналото и бъдещето, горе и долу в едно цяло – тук и сега, за да продължим живота си и напред по един нов и по – балансиран и човечен начин и да дадем пример на хората около нас. Ще си спомним, че когато си над ниските вибрации, животът изглежда по различен начин и че отговорността за това не е на някой друг, а наша собствена. Така израстваме до ново ниво на съзнание и осъзнаваме, че ние творим както своя ад, така и своя рай!
Ще завършим нашето приключение със смайваща дъха гледка. Ще направим медитация за синхронизиране и ъпгрейдване на нашите ДНК модули и за консервиране на високите вибрации в съзнанието си, за да останат по – дълго в нас и да ни напомнят в ежедневието!
Ще си отворим сърцата един към друг и ще изпеем древна Суфи Мантра и с топла прегръдка ще си кажем…
ИН ЛА КЕШ (аз съм ти, ти си аз)
Ти си другото ми аз.
Ако те нараня, наранявам себе си.
Ако те обичам и уважавам, аз обичам и уважавам себе си.
Поговорка на Маите
За водещия:
Пламен Топузов е човек, който работи чрез интуитивно насочване, вижда ясно енергията и има способността да я насочва, докато съзнанието се настрои на необходимата честота, за да разреши всеки казус. Пламен е лайф коуч, рейки мастър и сертифициран учител от Школата по Припомняне на Друнвало Мелхизедек (автор на „Цветето на живота“). Основател е на Алхимия на Съзнанието – семинар помогнал на стотици души в България да открият себе си. Пламен посвещава целият си живот и енергия на връзката с духовния свят и използва наученото, за да помага на хората да открият собствения си път и автентичността си. Той се е обучавал и от древното изкуство на Кабала, взимал е участие и в церемонии, провеждани в Мексико от древните маи. Живял е с племената Коги и Аюлако в планините Сиера Невада в Колумбия. Продължава обучението си до ден днешен в Бали, Тайланд, Шри Ланка, Камбоджа и други азиатски държави, където изследва енергиите на Сътворението.
Местата са точно определен брой, според нуждите на родината ни, за да може да направим положителна промяна в колективното съзнание.
За записване:
• пишете на лично съобщение на страницата Амилиус – България;
• телефон 0877786900;
• имейл на info@amilius.bg.
В нашето бъдеще ние сме едно цяло и всичко, което трябва да направите е да си спомните! ❤
Очакваме магическото ни пътешествие с търпеливо вълнение…


Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0