Информация за събитието
Дата: 09.04.2021
Местоположение: Хотел "Панорама" Сандански
Адрес: ул.Околовръстно шосе №1 гр. Сандански
Уебсайт : https://panorama-sandanski.com/
Събитие: https://www.facebook.com/events/451815999291533/

Сърдечно ви каним на Пролетния лагер на Светлината в Сандански.

Последния лагер за изминалата 2020та година беше именно в Сандански, дълбоко променящ и вдъхновяващ. Този лагер помогна на много хора да се освободят от ежедневния стрес и напрежение и им помогна да заредят аурата си и да започнат да гледат на живота по – позитивно. Затова тази година започваме оттам, където приключихме миналата година и продължаваме работата с подсъзнанието. Трансформацията, която настъпва в хората след присъствието на лагерите, е огромна и дълготрайна. Това е уникална мотивация да продължим да организираме тези събития и да помагаме на повече хора да се пробудят и осъзнаят своята истинска същност, да препокрият своето вътрешно сияние и по този начин да се доближат с една стъпка към своята в най – добра версия.

Нашето предложение към вас е пакет с нощувки в изцяло реновирания хотел „Панорама“, който се намира в Сандански и е обграден от гъсти гори и има прекрасна гледка към парка. Хотелът разполага с най – различни удобства – собствен спа център с различни козметични процедури, джакузи, външен и вътрешен басейн с топла минерална вода, градини и прекрасна гледка.

Пакетът включва 3 нощувки на полупансион – закуска и обяд, ползване на спа център, басейн. Влизат още и екскурзиите, сутрешна йога, всички практики и медитации, които ще се провеждат по няколко пъти на ден, на местата посещавани от групата, както и в хотела.

„Лагера на Светлината“ ще се проведе от 09 до 12 април.

Започваме приключението в петък на 09ти. Събираме се в 16ч в Рупите на мястото, на което най – известната ни пророчица баба Ванга прекарва по – голяма част от живота си. Тя казва, че това място е като акумулатор за нея, затова и нашето приключение ще започне от това зареждащо място.

Ден Първи – 09.04.2021

Срещаме се на Рупите в 16ч. Ако имате възможност да пристигнете по – рано, можете да се настаните в хотела, да поплувате в басейна ( в Сандански по това време е почти лято ) или да посетите спа центъра и след това да дойдете до Рупите, които се намират на 12км от Сандански.

Рупите е живописна местност, която е обвита в мистичен ореол. Тя е свързана с пророчицата Баба Ванга и носи на всеки посетител богат енергиен заряд. Всеки човек, посетил някога тази местност, я определя като малко кътче от рая. Изпълва те с усещане за величие и душевно спокойствие. Неслучайно Баба Ванга казва: „Това място тук е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна“. Разказвала, че на мястото на кратера на угасналия вулкан е имало град с едри хора с дрехи, сякаш от станиол, в който се крие тайната на нашето минало. Всъщност възвишението Кожух (наречено така, защото в народните представи отдалеч прилича на наметнат кожух) е част от кратера на единствения български вулкан, угаснал преди около един милион години.

Според пророчицата именно във вулканичното възвишение Кожух се крие ключът към разгадаване на древното ни минало. Тук ще направим медитация за обединяване на груповата енергия и ще се свържем с древния вулкан, за да разпалим огъня в себе си. След това се прибираме в хотела и имаме свободно време за вечеря. Който желае може да се разходи до китния Сандански.

Ден Втори – 10.04.2021

8:00 ч – Йога практика
9:00 ч – Закуска на блок маса
10:00 ч – Лекция на темата : Изкривените Огледала на Илюзиите плюс включена медитация
12:00 ч – Отпътуване към Мелник

Разходка и включен обяд.

След обяда в традиционен местен ресторант се оправяме към Мелнишките Пирамиди и Роженския Манастир. Мелнишките пирамиди са скални образувания, които са едни от най-посещаваните от туристи скални пирамиди на територията на България. Разположени са в подножието на югозападната част на планината Пирин в околностите на Мелник. Районът, освен самите пирамиди, обхваща още огромно количество други скални образувания като скални гъби, игли, конуси и други. Мелнишките пирамиди на височина достигат до 100 м. Характерно за външния им вид е, че склоновете им са пясъчни и на места почти напълно отвесни. На върховете им растат широколистни растения и треви. Мелнишките пирамиди са в процес на изграждане и външният им вид и форма се променят. Обявени са за природна забележителност през 1960 година. Ние ще имаме възможност да се свържем с тях и да си ъпгрейдваме нашето ДНК.

Ще преминем през тунела на пътя…Любовище и ще се отправим към водопад Скока, където ще направим една прекрасна разходка от около 2ч.
Прибиране в хотела между 19ч и 20ч.
Свободна програма

Ден Трети – 11.04.2021

8:00 ч – Йога практика
9:00 ч – Закуска на блок маса
10:00 ч – Медитация според временните енергийни транзити
11:00 ч – Отправяме се към Попинолъшкия водопад.

Водопадът, е толкова красив, че ако не сте го посещавали никога до сега, може с увереност да се каже, че сте пропуснали една от най-големите природни забележителности на България. По своята атрактивност, мястото заслужава да се нареди сред водещите в страната, а и в Европа, макар и да не се отличава като нещо странно или необичайно. По отношение на красотата си, обаче, то се конкурира единствено от забележителности от класата на прословутите Крушунски водопади.

14:00 ч – Включен обяд в Сандански.

След обяда се отправяме към село Златолист, където ще посетим дома на уникалната Преподобна Стойна. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна. Била е монахиня. Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук. Когато била на седем години, Пророчицата се разболяла от едра шарка и ослепяла. Тя твърдяла, че докато била болна, Свети Георги я навестявал и й заръчал да отиде в село Златолист. След време родното село на Преподобна Стойна било опожарено и тя помолила да я отведат в село Сушица ( Златолист). Когато дошла в селото и разбрала за църквата „Свети Георги”, решила да се установи в нея и да живее като монахиня. Възрастните хора твърдят, че Стойна често напускала тялото си и била като мъртва в продължение на дни. След като се събудела, разказвала чудни истории. Яворът в градината на църквата е на повече от 1300 години и има поверие, че болките на всеки, който застане до короната на дървото, изчезват. А този, който седне и се полюшка на люлката, ще се излекува от безплодие.

Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ден Четвърти – 12.04.2021

8:00 ч – Йога практика
9:00 ч – Закуска на блок маса
10:00 ч – Медитация свързана с временните енергийни транзити
11:00 ч – Отправяме се към Чешмата на „Мирото“.

Тя се намира в градския парк „Свети Врач“. „Мирото“ е минерален извор, известен с лечебните си свойства. Легендата гласи, че светите братя Безсребреници Козма и Дамян са лекували страдащите именно с водата на този извор. Днес жителите на Сандански и гостите на града използват водите му за здраве и най- вече за лекуване на офталмологични заболявания.

След това имаме 30-40 минутна разходка до Беседка Акропола. Беседката е едно от емблематичните места в курортното градче Сандански. Тя се намира над езерото в парка „Свети Врач“. Беседката е построена през 1975 – 1976г, като част от балнеологично лечение. Името й идва от приликата с Акропола. От нея се разкрива чудесна гледка към Сандански.

14:00ч – обяд

Тук ще приключи нашето приключение, но ние вече ще знаем, че разделението ни е само в очите, в сърцата си винаги сме заедно.

Цена на пакета: 350 лв
Пакетът включва 3 нощувки на полупансион – закуска и обяд, ползване на басейн с минерална вода, спа център, паркинг. Влизат още и екскурзиите, сутрешна йога, лекциите и медитациите, които ще се провеждат по няколко пъти на ден, на всички посещавани от групата места.

Депозит от 100 лв ще ви гарантира място за Лагера на Светлината. Депозитът не може да бъде върнат, но може да бъде използван от приятел. Ако по някаква причина решите да се откажете, по-малко от 7 дни преди лагера, трябва да намерите някой, който ще ви замести. Има вариант, в който и ние да намерим някой да ви замества, но не можем да гарантираме, особено, ако това се случи по- малко от 7 дни преди Лагера. Местата са ограничени.

За записване:

– тел. 0895487090
– лично съобщение на страницата Амилиус България

Време е отново да си припомним как да творим заедно!


Количка

Виж количката


Търси
Количка
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0

Creative Digital Studio - EME.bg