Информация за събитието
Дата: 26.04.2024
Местоположение: Хотел Панорама, Сандански
Адрес: ул. Околовръстно шосе №1, Сандански Сандански
Пролетен Лагер Сандански
26ти – 29ти Април 2024г
Сърдечно ви каним на Пролетния Лагер в Сандански.
Всички лагери, които организираме вече 9та година, са много дълбоко трансформиращи и вдъхновяващи. Тези събития помогнаха на много хора да се освободят от ежедневния стрес и напрежение и да заредят аурата си, за да започнат да гледат на живота по – градивно и позитивно. Затова след най- стегнатия период – Зимата, посрещаме новото начало с Пролетния Лагер в Сандански, където продължаваме работата с подсъзнанието. Темата ще бъде спокойствие и нежност към себе си. Ние сме свикнали да се държим грубо едни с други, но най – вече сме критични и взискателни към себе си. Това замърсява и затормозява нашето подсъзнание и го изпълва със страхове. Достатъчно е напрегнат живота, за да се тероризираме и ние самите. Присъединете се към нас на лагера, за да си спомним как да бъдем мили и нежни към себе си отвътре и ще откриете пътя към дългоочакваното вдъхновение и мотивация за сътворяване на мечтите си.
Ден Първи – 26.04.2024
Започваме нашето четири дневно приключение в петък на 26ти април. Можете да се настаните в хотел Панорама по обяд и да се насладите на спа центъра или на минералния външен басейн. Групата се събираме в 16ч и се отправяме се към Попинолъшкия водопад. Водопадът е толкова красив, че ако не сте го посещавали никога до сега, може с увереност да се каже, че сте пропуснали една невероятно красива природна забележителност на България.
По своята атрактивност, мястото заслужава да се нареди сред водещите в страната и в Европа, макар и да не се отличава като нещо странно или необичайно. По отношение на красотата си обаче, то се конкурира единствено от забележителности от класата на прословутите Крушунски водопади. Водопадът се намира над Сандански, на 1230м надморска височина. От тук ще се издигнем над нормалното битово ежедневие и напрежение, за да започнем нашето прочистване отвътре – навън. Ще беседваме за истински важните неща в живота, към какво да си насочим вниманието и какво да не взимаме на сериозно, за да не си тормозим съзнанието. Следва групова медитация за свързване на енергията между нас, за да можем през следващите дни да работим като един организъм. Това ще ни даде възможност до края на лагера да си помогнем едни на други и да се издигнем над притесненията и страховете. Да станем по – добри, най – вече към себе си, това е ключът към вътрешното, а от там и към външното изобилие!
Следва прибиране в хотела и обединяване за включена в пакета групова вечеря.
Ден Втори – 27.04.2024
Започваме деня със закуска на блок маса и след практика за дишане и вътрешно прочистване, отпътуваме към Мелник за целодневно приключение. Тук ще имате възможност да раздвижите съзнанието си и да превключите въображението си на нова степен. Ще видим Мелнишките пирамиди от три различни ъгъла, което ще ви помогне да си направите регресия и да се върнете в детските години, когато все още сте вярвали в чудесата.
Мелнишките пирамиди са скални образувания и са едни от най-посещаваните от туристи скални пирамиди на територията на България.
Разположени са в подножието на югозападната част на планината Пирин, в околностите на Мелник. Районът, освен самите пирамиди, обхваща още огромно количество други скални образувания като скални гъби, игли, конуси и всичко друго, което въображението ви може да си позволи да види. Пирамидите достигат до височина от 100 м., обявени са за природна забележителност през 1960 година.
Ние ще имаме възможност да се свържем с тях и да си ъпгрейдваме нашето ДНК, за да се настрои на красотата и чудесата на живота, които пропускаме в забързаното и сериозно ежедневие.
Преди обяд ще разгледаме Мелнишките пирамиди от южната страна на Мелник и Кърлановските пирамиди от северната страна на Мелник и след обяд ще се отправим към Роженския манастир, за да видим и Роженските пирамиди. В непосредствена близост до Роженския манастир ще се насладите на несравнима гледка към пирамидите. Ще застанем по средата на един склон и ще имате чувството, че се намирате между две прекрасни равни части, точно както мозъка е разделен на две полукълба, мъжка и женска енергия. Това ще ни помогне да внесем баланс в живота си и да изравним енергиите в емоционалното и менталното тяло. Следва медитация за внасяне на енергиен баланс в подсъзнанието си. Човек няма по – важна задача от това да балансира енергиите в себе си. Това му помага да изравни кармичния баланс и да осъзнае какво го спира да се чувства щастлив и да постигне изобилие в материалния свят.
Прибиране в хотела преди вечеря. Ще имате възможност да се разходите в Сандански и да се насладите на спокойната и лечебна енергия на града.
Ден Трети – 28.04.2024
Започваме деня със закуска на блок маса и след практика за вътрешно дишане за раздвижване на енергията в нас, отпътуваме към Рупите. Всеки е чувал за известната местност, в която баба Ванга прекарва последните десетилетия от своя знаменит живот. Рупите е живописна местност, която е обвита в мистичен ореол. Тя е свързана с пророчицата Баба Ванга и носи на всеки посетител богат енергиен заряд.
Всеки човек, посетил някога тази местност я определя като малко кътче от рая. Изпълва те с усещане за величие и душевно спокойствие. Неслучайно Баба Ванга казва: „Това място тук е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна“. Разказвала, че на мястото на кратера на угасналия вулкан е имало град с едри хора с дрехи, сякаш от станиол, в който се крие тайната на нашето минало. Всъщност възвишението Кожух (наречено така, защото в народните представи отдалеч прилича на наметнат кожух) е част от кратера на единствения български вулкан, угаснал преди около един милион години.
Според пророчицата именно във вулканичното възвишение Кожух се крие ключът към разгадаване на древното ни минало. Дори да сте посещавали Рупите преди години, вярвам, че този път ще бъде различно, защото ще го погледнете с други очи. Ще започнем с лекция за припомняне на нашето велико материално минало и предстоящо духовно бъдеще. След това ще направим медитация, за да се свържем с древния вулкан, за да разпалим огъня в себе си, това ще ни помогне да изгорим страховете си и да заредим с енергия мечтите си.
След това се отправяме към втората част на нашето приключение, а именно към село Златолист, където ще посетим дома на феноменалната Преподобна Стойна. За мнозина Преподобието се явява първоначалната отправна точка към Бога. И първата осъзната крачка по пътя към Храма.
В началото на ХХ век в черквата като монахиня живяла пророчицата Преподобна Стойна. Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук. Когато била на седем години, пророчицата се разболяла от едра шарка и ослепяла. Тя твърдяла, че докато била болна, Свети Георги я навестявал и й заръчал да отиде в село Златолист. След време родното село на Преподобна Стойна било опожарено и тя помолила да я отведат в село Сушица ( Златолист). Когато дошла в селото и разбрала за църквата „Свети Георги”, решила да се установи в нея и да живее като монахиня до края на живота си. Възрастните хора твърдят, че Стойна често напускала тялото си и била като мъртва в продължение на дни. След като се събудела, разказвала чудни истории. Самата Ванга казва, че Преподобна Стойна е три пъти по – силна от нея.
Яворът в градината на църквата е на повече от 1300 години и има поверие, че болките на всеки, който застане до короната на дървото, изчезват. А този, който седне и се полюшка на люлката, ще се излекува от безплодие. Ще посетим и мястото на вечен покой на Светицата. Твърди се, че който застане там в мълчание за няколко минути може да се свърже с Преподобна Стойна и да получи отговори на своите въпроси и молитви. Тук ще направим медитация за свързване с нашите висши същности, за да помолим за вяра, стабилност и благоденствие в живота.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря.
Ден Четвърти – 29.04.2024
Започваме денят със закуска на блок маса, след това се отправяме на 30 минутна разходка до Беседка Акропола. Беседката е едно от емблематичните места в курортното градче Сандански. Тя се намира над езерото в парка „Свети Врач“, името й идва от приликата с Акропола в Атина, от нея се разкрива чудесна гледка към Сандански. Тук ще погледнем от високо, за да си спомним, че всички наши проблеми и казуси в живота, всъщност не са толкова страшни колкото изглеждат и много често се появяват в живота ни, за да ни насочат, а не да ни пречат.
След това се отправяме се към Чешмата на „Мирото“. Тя се намира в градския парк „Свети Врач“. „Мирото“ е минерален извор, известен с лечебните си свойства. Легендата гласи, че светите братя Безсребърници Козма и Дамян са лекували страдащите именно с водата на този извор. Днес жителите на Сандански и гостите на града използват водите му за здраве и най- вече за лекуване на очни заболявания. След като си измием очите с лековитата вода, ще минем по въжения мост над реката, гледайки отвътре, за да стигнем до парка, където живеят ефирни същества, както ще се убедите сами. Ще направим медитация за фокусиране на съзнанието в настоящето и ще се свържем с висшите измерения в бъдещето.
Тук ще приключи нашето приключение, но ние вече ще знаем, че разделението ни е само в очите, в сърцата си винаги сме заедно.
Нашето предложение към вас е пакет с нощувки и закуски в изцяло реновирания хотел „Панорама“, който се намира в Сандански и е обграден от гъсти гори и има прекрасна гледка към парка. Хотелът разполага с най – различни удобства – собствен спа център с различни козметични процедури, джакузи, външен и вътрешен басейн с топла минерална вода, градини и прекрасна гледка.
Пакетът включва 3 нощувки със закуски и една вечеря за обединяване на груповата енергия, ползване на басейн с минерална вода, спа център, паркинг. Влизат още и екскурзиите, лекциите и медитациите, които ще се провеждат по няколко пъти на ден, на всички посещавани от групата места.
Местата са ограничени.
За записване:
– тел. 0877786900
– лично съобщение на страницата във фейсбук Амилиус – България.
– на сайта amilius.bg
Време е отново да си припомним как да творим заедно!


Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0