Информация за събитието
Дата: 28.11.2024
Местоположение: Mexico

МЕКСИКО Е ДОМ НА ДУШИТЕ НА ДРЕВНИТЕ МАГЬОСНИЦИ И СЕ НАМИРА В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ДО ДРЕВНАТА АТЛАНТИДА. ТОВА, А И ФАКТА, ЧЕ МЕКСИКО СЕ НАМИРА ДЪЛБОКО В ЗАПАДНОТО ПОЛУКЪЛБО, ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА РАБОТИМ С ПОСОКАТА НА ЗАПАДА – СМЪРТТА, НО НЕ КАТО СМЪРТ КАКВАТО НИЕ ПОЗНАВАМЕ, А КАТО ПРЕРАЖДАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО В СЪЩОТО ТЯЛО. ЕКХАРТ ТОЛЕ КАЗВА…СМЪРТТА Е СЪБЛИЧАНЕ НА ВСИЧКО, КОЕТО НЕ СТЕ. ТАЙНАТА НА ЖИВОТА Е В ТОВА ДА „УМРЕШ ДОКАТО СИ ЖИВ“ И ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ СМЪРТ НЯМА. НИЕ С ВАС ЩЕ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ТРЕНИРАМЕ СЪЗНАНИЕТО НИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО, ТОЧНО КАКТО ДРЕВНИТЕ АВАТАРИ В АТЛАНТИДА И МАГЬОСНИЦИТЕ – ШАМАНИ В МЕКСИКО.

5 звезден резорт в частният квартал Плая Кар

Плая Кар е подобен на Бевърли Хилс частен квартал с невероятни къщи, езера, голф игрище и много красива природа и в същото време на пешеходно разстояние от центъра на Плая Дел Кармен. Плая Дел Кармен е сред най – красивите курорти на мексиканската Ривиера Мая на Карибско море. Безкрайни плажни ивици бял пясък, кристално чисти води и кокетни малки улички, обградени от сгради, в множество ярки цветове в типично весел мексикански стил.

Едни от най-красивите плажове на Ривиера Мая

Белият пясък, палмовите дървета и кристално чистите тюркоазени води са запазените марки на плажовете в околността. Тук можете да се гмуркате с шнорхел с морски костенурки, скатове и цветни риби, да се отпуснете на брега или да плувате в спокойните води. Ще започнем приключението с релакс на едно вълшебно място и зареждане на душата, чрез нейното огледало – очите. Красотата на Карибско море е несравнима и дълбоко променяща, както сами ще се убедите.

Вижте Някои От Местата, Които Ще Посетим:

  1. Коба е сред от най-големите руини в региона и е сред най – големите открити маянски градове. Името му означава „вода, разбъркана от вятъра“ , подходящо име, тъй като е заобиколен от две големи лагуни. Това е портал към вътрешният свят, който Маите са използвали в дълбока древност. Тук те са се свързвали с духовете пазители и са получавали насоки. Същото ще направим и ние с вас.
  2. Сеноте идва от маянски език dzonot или ts’onot, означаващо „кладенец“. Маите смятали, че сенотетата са портали към подземния свят и могат да бъдат средство за общуване с боговете. Сеноте Азул е прекрасно местенце, част от подводната речна система на Ривиера Мая, преведено на български Синя вода. Можете да видите впечатляващи сталактити и сталагмити, кристално чистата вода е перфектна за плуване и гмуркане, а многобройните рибки правят преживяването изключително приятно и вълнуващо. 
  3. Един от най – известните храмове в света – Чичен Ица, който неслучайно е част от Новите седем чудеса на света. Този археологически обект е живо доказателство за това, че знанието е най – голямата сила. По-високопоставеният в обществото на маите е този, който е държал знанието. Когато пляскате с ръце около пирамидата, чувате нормално ехо на звука. Но когато го направите на стълбищната линия, звукът от пляскането се трансформира и се връща към вас като звук на птицата кетцал (Quetzal).  Тук ще прекараме по голямата част от деня и ще правим различни ритуали и медитации. На това място ще осъзнаете визията и вярата на маите и техните учители Атлантите.
  4. Буквално преведено на български, името на острова означава „Островът на жените“. Вярва се, че е кръстен така заради откритите през 16 век скулптури, изобразяващи само женски божества. Островът не е бил обитаван от маите, напротив, бил е изцяло посветен на Иксчел, маянската богиня на любовта и плодовитостта и само най – висше стоящите жреци са имали достъп. Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, смирение, отдаване, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов.
  5. Новият ни резорт се намира на Карибско море. Белите пясъци и небесно синята вода ще ви запленят от първият миг. Освен всички спиращи дъха гледки, природа невероятна латино атмосфера в офертата имате включен All Inclusive пакет, които ви дава възможност да се насладите на вкусна храна от различни култури в някой от 6те ресторанта на хотела, всички напитки също са включени през цялото време.
  6. Градът е разположен на върха на хълм и има спираща дъха гледка към кристалните води на карибско море. Зад руините на крепостните стани на Тулум се крият множество интересни постройки, най-важните сред които са три – Ел Кастильо, Храмът на фреските и Спускащия се бог. Маите са вярвали, че Бог се спуска на това място и могат да комуникират с Него.
  7. В този ден, при желание на групата, ще имаме възможност да направим един от най-популярните индиански ритуали –Темаскал. Темаскал е пречистващ ритуал, запазил се до наши дни, благодарение на народите на Северна Америка и Мексико. По време на церемонията човек се чувства сякаш се връща в началото на живота си, усещането е все едно си в утробата на своята майка. Помага за изчистване на всички страхове, заключени дълбоко в подсъзнанието. Този процес ти помага да се освободиш на физическо и ментално ниво от всичко, което ти е пречило да реализираш собствените желания и намерения във всички аспекти на личния живот.
  8. Ако все още имате ентусиазъм, може да организираме още една допълнителна екскурзия до един от най- екзотичните острови в Мексико – Исла Холбокс. Освен с белите пясъци и кристално чистите води, този остров ще ви очарова с многобройните фламингота, които обикалят свободно. По желание може да плуваме с бели акули и ако имаме късмет и времето позволи да останем вечерта, може и да видим звезден планктон в морето. Това е прекрасно място за да започнем да си спомняме, че ние винаги сме били прекрасни същества и просто трябва да се пробудим за живота, следвайки примера на красотата на природата. На това невероятно екзотично място ще успеете да се свържете с най – красивата си версия.  
  9. Паркът е известен със своите водни актракциони и богата разновидност на екзотични животни. Там могат да бъдат видяни някои от най-редките видове като: фламинго, папагали, ягуари и още много други, които сме виждали само по филмите. В парка има плуване през река в абсолютно автентичният й вид, която преминава през красотите на целият парк. Може да се възползвате от шнорхелинг във водите на Карибско море, плувайки сред пъстроцветни риби. Екскурзията не е включена в пакета и е по желание.

Ритрийтите са създадени с цел да ви помогнат да преминете по възможно най – лежерния и спокоен начин през трансформациите, от които душата ви има нужда. Практиката и множеството променени гледни точки на хора, които са инвестирали в себе си, доказва, че това е най – голямата, важна и животопроменяща инвестиция. Променяйки начина си на мислене, посаждате семена за промяна на цялостния начин на живот. Именно това ще се случи и с вас по време на този Ритрийт. Участниците споделят, че прилагайки техниките, медитациите и гледната точка, които са научили сред природата, успяват да направят огромна трансформация само за няколко седмици. Всяка една от правените медитации и техники, има за цел да помогне на участниците да открият индивидуална пътека, която обаче да ги свърже с Цялото. Крайната цел винаги е една, но всеки носи своя уникален отпечатък и потенциал, с който да я достигне.

Побързайте да се запишете за нашето невероятно приключение!

За повече информация относно програмата, цени, записване и др., не се колебайте да се свържете с нас:

📲 тел. 0877786900; 0885552568
👉пишете на фейсбук страницата Амилиус – България
📩 имейл на info@amilius.bg.


Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0