Христос Възкресе – време е да го последваме

Статия написана от на 29.04.2016

Време е да последваме примера на Христос и всеки да започне себеопознаване, себеосъзнаване, трансформация и духовно израстване

На този светъл празник, когато казваме на близки и приятели “Христос Воскресе” и се молим на Спасителя да избави света от мъките още веднъж, може би е време първо да се замислим какво точно се случва вътре в нас самите. Виждаме, въпреки всички ни молитвите, две хиляди години по – късно, животът на планетата не изглежда никак цветущо, напротив отдалечаваме се едни от други все повече и повече.

Време е да осъзнаем, че ако не променим начина си на мислене и гледните си точки скоро, няма как нещо да се промени към по- добро. Човекът Иисус е минал през много дълбоки посвещения, себеотрицание, пътешествия и обучения, за да издигне и трансформира своето съзнание чрез алхимични процеси, които са били познати само на малцина по онова време. Сега обаче всичко е различно и информация може да достигне до всеки, стига да има желание. Време е да последваме личния пример, оставен от този човек, да вървим по неговите стъпки и да повторим същото в собствения си живот, а не да чакаме някой “спасител” да дойде да ни плати сметката и отново да ни измъкне от мъките, в които сами се вкарваме ежедневно. Това е изключително егоистично и безотговорно.

Иисус ни е оставил пример

какво е възможно да направим със собственото си съзнание, как точно да се случи възнесението, когато казва…“Царството Божие е във вас“. В онзи момент Той се е надявал да търсим това царство вътре в себе си, а не да чакаме някой да идва и да ни спасява отново и отново, всяка година. Така че единственият вариант е всеки един от нас малко или повече да достигне до нивото на осъзнаване, което е достигнал Иисус. Не е ясно дали всеки може да възкръсне в този живот, но важното е всеки да опита, като даде от себе си най- доброто към този момент.

Представете си само как би се променил светът, в който живеем, ако всеки даде най- доброто от себе си и последва дадения от Иисус пример. Мантрата „ Обичай ближния, както обичаш себе си“ има силата да промени всичко за нас хората. Това е начинът да се постигне промяната на ниво съзнание, което ще доведе до глобална трансформация на живота на Земята. Ако просто си стоим и чакаме, честитим си веднъж в годината, че Исус е станал Христос и някога е възкръснал, нищо няма да се промени. Не се промени 2000 години и още няколко хиляди години може нищо по – различно да не се случи, ако не си отворим очите. Колко време ни е необходимо, докато осъзнаем, че човекът ни е дал личен пример, който ние трябва да последваме?

Ако всеки един от нас

дава най- доброто от себе си всеки ден, следвайки примера на човек, който е успял да издигне съзнанието си до Божественото, животът ни ще се подобри неусетно само в рамките на няколко години. Разбира се, тук подкрепата е изключително важна, защото всички чудеса, които Иисус е извършил, са се случили с подкрепата на много други около Него. Без тази подкрепа, който и да било, трудно би се справил. Никой, който иска да се промени, в този момент вече не е сам. Има достатъчно информация и пробудени хора и ако човек прояви желание, винаги ще срещне подкрепа по пътя си.

Време е да последваме примера на великия учител

и да осъзнаем, че не е важно дали постим и дали се молим, а да започнем да се въздържаме от лоши мисли, вредни емоции и най – вече действия спрямо останалите хора. Това е единственият начин. Всеки да направи генерална ревизия на собствения си живот, чувства, мисли и дела. Всеки да започне себеопознаване, осъзнаване, трансформация и духовно израстване. Едва тогава ние можем да се приближим към завета, който е оставил Иисус.

Учителя е казал, че ще се завърне като огън, огънят е елементът на трансформацията. Той ще мине през всеки един от нас и ще ни трансформира напълно отвътре – навън, докато се научим доброволно да следваме примера на Христос – пътя на учителя на справедливостта. Този процес вече започна да се случва и вие го виждате около себе си ежедневно. Оттук нататък всеки трябва да поеме лична отговорност и по този начин да инвестира за едно по – добро общо бъдеще.

Пламен Топузов


Етикети , , ,
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0