Как да започнем да се лекуваме отвътре, за да се почувстваме добре навън?

Статия написана от на 08.07.2021

Отвътре-навън

България освен с приказно красивата си природа, е изпълнена и с хиляди светилища и високо енергийни места. В натовареното ежедневие в което живеем, не можем да се отпуснем напълно и да си отпочинем дори през нощта. Това се дължи на различни външни и вътрешни фактори. От едната страна са външните обстоятелства като бетона, в който живеем и подметките от каучук на обувките ни, които буквално ни изолират от природата и няма как да отпуснем натрупаното напрежение. Земята, по която стъпваме има способността да преработва цялото това напрежение, но ние сме изгубили връзката си с нея и не можем да й го отдадем. И това е само началото, в което започва нашата изолация.

Във външния свят

за капак имаме икономическа и политическа криза, почти отровен въздух, коронавирус, ваксини, страх и паника, с които не знаем как да се справим. В този ред на мисли, ако само осъзнаем, че външният свят винаги е отражение на вътрешния, ще разберем къде първо трябва да си насочим вниманието, за да започнем да подреждаме този хаус. Само си представите колко объркани сме вътре в себе си, за да сме забъркали такава световна каша във външния свят.

Ние, обаче не сме изолирани само от природата, но най – вече едни от други. От тук идват и реалните проблеми на обществото. И тъй като всички хора на планетата сме свързани, това означава, че сме изгубили не само връзката си с природата и едни с други, но и най – ценната от всички връзки – тази със самите себе си. Възобновяването на тази свещена връзка започва отвътре – навън. За да влезе човек във вътрешния си свят, е необходимо да притихне и да остави външното разстройство да отшуми.

Започнете с медитация

Първото, което човек трябва да направи, за да събуди вътрешния си потенциал, е медитация. Това е нещо като сърдечен масаж за спрялото сърце. С медитацията първо започвате да се запознавате със самите себе си и след това да осъзнавате своите силни и слаби страни. Следващата стъпка е да намалите слабите и да засилите силните си качества и навици. В последствие медитацията ще ви помогне да станете по-здрави, спокойни, стабилни и да създадете много по-добри взаимоотношения с близките ви. Ако нямате възможност всеки ден да се разхождате боси сред природата, то поне подарете на себе си една 20 минутна медитация.

Намерете време поне веднъж седмично или дори месечно да подарите на себе си преживяване сред природата. Във времето, в което живеем е по-важно от всякога да възстановим връзката със себе си, с другите и с природата. Но ако вие тотално сте загубили някоя от тези връзки, тъй като сте били заети с работа, изграждане на кариера, обществено значими успехи, огромни количества стрес и т.н., ще ви бъде трудно да започнете рестарта на живота си. Това разбира се е напълно нормално, всеки, който е бил на вашето място се чувства така.

Затова първата

и най-лесна стъпка би била да се свържете отново с природата. Това е основната причина да продължаваме да провеждаме Лагерите на Светлината. Тези безценни пътешествия, които провеждаме в България и по света са едни от най-трансформиращите и ценни преживявания на участниците. Това не е само мое мнение, а и на самите участници, които споделят в Дневника на трансформациите. На тези събития се преживяват детски травми, дългогодишни страхове, хората надскачат бариери и блокажи, натрупвани с години. След лагерите участниците споделят за подобрения в здравето и изцеления като по чудо, възстановяване на роднински връзки, които сякаш са били загубени, пречистване на съзнанието, осъзнаване за мисията на душата в този и други животи. Накрая, но може би най – важното, е че много хора намират отново смисъла да живеят истински и пълноценно.

България е изключително богата

на енергийни места, на които можем да се лекуваме, да намираме мир и покой, както и да възстановяваме и укрепваме връзката със себе си. За да изградим каквото и да било във външния свят – здраво тяло, стабилна връзка с партньора си, успешна кариера или бизнес, първо трябва да имаме стабилна, хармонична основа вътре в себе си. Всичко, което се опитваме да градим във външния свят, без то да бъде положено върху стабилни вътрешни основи, ще бъде като къща, изградена върху плаващи пясъци.

Създадохме сайта amilius.bg за всички вас, които търсите обратно пътя към дома, към мира и хармонията с цялото и най – вече със себе си. Тук можете да откриете книги, медитации, семинари и така необходимите ежедневни вдъхновения.


Етикети , , , , ,Коментари

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани с *
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0