Летен ЛагеР АСЕНОВГРАД

По следите на Древните Траки

08-11.07.2022г

Скъпи пътешественици,

С трепетно вълнение ви каним на поредния за годината Лагер на Светлината и първия такъв в Асеновград! Присъединете се към нас на това дълбоко трансформиращо приключение до едни от най-високо енергийните, мистични и древни места в България. Там заедно ще се свържем с дълбоко трансформиращата и балансирана енергия на Древните Траки.
Природата е физическото отражение на Бог и лечебните й сили са безкрайни. По време на лагерите ще имаме възможността да обменяме енергия с тази лечебна сила. Трансформацията, която настъпва в хората след самото събитие, е винаги много голяма и дълготрайна. Имаме хора, които само за няколко дни успяват да се справят със страхове, задържани с години. Също и такива, които намират начин да стабилизират и центрират психическото си състояние след месеци на стрес и дисбаланс. Имаме множество случаи на хора, които са срещнали нови приятели и са създали дълготрайни и успешни взаимоотношения, а както и такива, които са срещнали своята мечтана половинка и още много подобни случаи.
Шри Ланка

България е много специална, по нашите земи мистичните и красиви места са почти зад всеки ъгъл. Когато се посещават с намерение и група, енергията, на тези места се усилва многократно и с правилен подход, който ние ще ви покажем на място, може да бъде използвана за личностно усъвършенстване и духовно израстване. Именно с тази мотивация продължаваме вече няколко години да организираме тези събития и да помагаме на повече хора да се пробудят и осъзнаят своята истинска същност и по този начин да се превърнат в най – добрата версия на себе си.
На лагерите са добре дошли всички, които имат желание да се развиват, израстват и забавляват. Нашата философия е, че няма състезание между нови и напреднали, а единственото мерило за израстване е как се държим със себе си и околните!

Ден първи – 08.07.
 
Настаняване в хотел Сани след 14ч. – бул. „България“ 77, Асеновград.
 
Събиране на групата в 16:30ч
Отпътуваме към Асенова крепост.

Асеновата крепост е най-атрактивната и често посещавана туристическа забележителност около Асеновград. Намира се на три километра южно от града, върху скалист връх на левия бряг на река Асеница. До нея води панорамен път, отклоняващ се в самото начало на пътя Асеновград – Смолян. Асеновата крепост дава ясна представа за средновековните укрепителни съоръжения и създава усещането на всеки турист, посетил я поне за малко, че се пренася в отдавна отминали времена.
 
Връх Кутра * параклис свети Димитър *
Наричат Асеновград „малкия Йерусалим“, защото в района на града може да откриете 200 параклиса, 33 черкви и 4 манастира. Един от тях и е параклис свети Димитър.
Едно от най-впечатляващите неща е гледката – Асеновград е в подножието, на запад се извисяват тепетата, а точно пред погледа е Стара Планина.

Тук ще проведем беседа за осъзнаване на магическите способности на Древните Траки, които са получили своите знания от Атлантите и ще направим първата медитация за свързване с тяхна мощ и обединяване на груповата енергия.
 
Следва свободно време за вечеря.
Ден втори – 09.07.
 
Денят започва със сутрешна йога или друга физическа практика по желание, за начинаещи или напреднали, в зависимост от нуждите на групата. Всички медитации по време на пътуването, както тези в комплекса, така и тези извън, ще бъдат съобразени с моментните енегийни транзити и нуждите на групата. Включена в пакета закуска. Следва отпътуване към древното Тракийско светилище Пармак Кая.
Пармак Кая представлява тракийски култов комплекс. По повърхността й са издълбани повече от тридесет трапецовидни ниши, а наименованието й идва от неголям скален къс, вероятно пощаден от ерозията, или пък издялан целенасочено, удивително приличащ на пръст. Скалата е със завидна височина и с ориентация – почти идеален юг.
Пармаклъ кая е скален масив с издълбани в него трапецовидни ниши, състоящ се от две части, по средата на които е разположена малка и плитка пещера, наподобяваща утроба.
 

Пещерата утроба на Пармаклъ кая
Местните оприличават издатъка пред пещерата на фалос, който би могъл да е резултат от човешко дело именно поради разположението на скалата утроба тук. Според привържениците на теорията за орфизма, култът към Богинята-майка е бил превъздигнат от Траките, за което свидетелстват множеството скални феномени, играли ролята на светилища и места за изпълняване на мистериални обреди. Може би Пармаклъ кая е едно от тези места, запечатали историята на тракийските вярвания за сливането и единението на божествената енергия в нас.

Ще прекараме няколко часа на това мистично място, за да можем да се потопим в неговата плодородна енергия, да се заредим с вибрацията на плодовитостта и изобилието! Тук ще беседваме и ще направим медитация за плодородие и изобилие.
 
Панорамна площадка Орешец
Орешец се намира в Източните Родопи, на височина над 800 метра. Пътя до него предлага уникални гледки. От нея може да се налюбувате на уникални гледки от високо, както към ниските части, така и към отсрещните върхове. Тук на китна полянка за обяд ще си направим пикник и ще беседваме на различни и интересни за вас теми…психология, алхимия, чакри, аура, Атлантида и Лемурия, подсъзнание, енергия и всички останало, което разпалва любопитството ви.
Следва Белинташ
 
В буквален превод Белинташ означава “белият камък”. Белинташ – скалисто, продълговато плато, обвито в мистерии. По него и днес могат ясно да се видят следите от разумна човешка дейност. Дела на хора или тайна космическа мистерия. Ориентиран е в посока изток-запад. Но най-голямата загадка на платото са съвършено еднаквите дупки в самата скала. На места те образуват линии, които сформират различни геометрични фигури. Някои от дупките са като скачени съдове и водата прелива от един в друг посредством плитка улейна система. Два големи кладенеца (щерни) се явяват център на тази система. И двата кладенеца винаги са пълни с вода, дори и при по-голямо засушаване. Най-вероятна причина за това са енергийните полета в самата скала, които променят качествата на течностите и по този начин се намалява изпарението.
 
Според легендите…
В тази част на Родопите се разказва легендата, че по времето на Потопа скалният масив на Белинташ е послужил като пристан за Ноевия ковчег. Все още могат да бъдат видяни дупките, в които са били сложени халките, към които са били привързани въжетата на кораба. Дали е така или не… никой не знае. Факт е, че кръглите отвори в скалата все още личат. Разположението на Белинташ е такова, че го прави естествена астрономическа обсерватория. По време на лятното равноденствие слънцето изгрява точно над Сини връх и залязва над Караджов камък. Още една причина, поради която за бесите тази скала е била свещена. Друга леденда гласи, че преди милиони години това място е било площадка за кацане на същества от извънземна цивилизация. Щерните, според това твърдение са били с техническо предназначение за излитане и кацане на техните кораби, а странните знаци по скалите са отражение на звездната координатна система.

Белинташ е едно от най – мистичните места в България и любимо място на Пламен Топузов. Той вярва, че тук има портал между паралелни светове. Ако се присъедините към нас на това пътешествие, ще ви разкрием мистерията на това място…
Следва свободно време за вечеря.
лагер асеновград
Ден трети – 10.07.

Денят започва със сутрешна йога или друга физическа практика по желание, за начинаещи или напреднали, в зависимост от нуждите на групата. Следва сутрешна медитация. Всички медитации по време на пътуването, както тези в комплекса, така и тези извън, ще бъдат съобразени с моментните транзити на енергията на групата. Включена в пакета закуска. Следва отпътуване към Кръстова Гора.
 
Кръстова гора е едно от най-големите християнски средища в България, което привлича голям брой поклонници. Причината Кръстова гора да привлича толкова много вярващи от цялата страна е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди разказват за това място и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението. В началото на комплекса от параклиси е разположена църквата „Покров на Пресвета Богородица”, която е завършена през 1995 г. От нея по алея до върха на малък хълм са разположени параклиси, посветени на 12-те апостола. През 1936 г. Цар Борис ІІІ дарил голям 99-килограмов метален кръст. Сега там стои негово копие, което може да се види на най-високото място в края на алеята. Хората вярват, че кръстът има чудодейна сила и лекува неизлечимо болните. В близост до района с параклисите има извор, който според преданието също има лековита сила.

Тук ще направим беседа и медитация за осъзнаване на силата на кръста като символ още от древността, много преди Християнството. Силата на кръста е в баланса между четири посоки, които ни разкъсват ежедневно отвътре.
 
Следва включен в пакета обяд и се отправяме към древното Тракийско светилище Караджов Камък.
Караджов камък е интересен скален феномен, нямащ равен по рода си в България. Представлява високо скално плато, в чиито отвесни стени се е образувал естествен тесен улей. В него е наместен огромен камък, който сякаш висша сила е поставила там – Караджовия камък. Феноменът е обявен за защитена местност през 2003 г. Още от древността хората са смятали мястото за специално – древните траки са изградили светилище, в което са почитали душите на хората, преминали от другата страна (мъртвите).

Гледката от панорамната площадка на светилището ще ви смае. От тук ще видим и Белинташ, където бяхме само преди ден. Тук ще направим беседа и медитация за осъзнаване на сложността на човешкия характер и пътя на промяната.
Следва скален мост Шапран Дупка.

Скален мост (Ер кюприя) Шапран дупка е природна забележителност в Родопите, намираща се встрани от пътя за Кръстова гора, в близост до Белица. Река Белишка е прокопала твърдата скала и си е проправила път надолу, сътворявайки уникален процеп. Това е природен феномен и доказателство, че нежността, търпението и гъвкавостта на водата могат да преминат всякакви прегради. Представете си, ако успеем да инсталираме тази сила в своя характер….

Следва свободно време за вечеря.
Ден четвърти – 11.07.
 
Денят започва със сутрешна йога или друга физическа практика по желание, за начинаещи или напреднали, в зависимост от нуждите на групата. Следва сутрешна медитация. Всички медитации по време на пътуването, както тези в комплекса, така и тези извън, ще бъдат съобразени с моментните транзити на енергията на групата. Включена в пакета закуска. Следва отпътуване към връх Анатема.
 
Вр. Анатема
Връх Анатема предлага разкошни панорамни гледки, както към Родопите, така и към Асеновград. Много обекти се виждат от там – например Асеновата крепост от нестандартен ъгъл, както и тепетата на Пловдив. Това е мястото, което сме избрали за финал на нашето приключение. Да се насладим заедно на спиращите дъха гледки и да запомним високите вибрации, които постигнахме заедно!
Тук ще направим практика и медитация за Осъзнаване на Чудото на Живота!
 
Ако сте от Асеновград, Пловдив или региона, може да се включите и само за практиките и медитациите, без хотела, което разбира се намалява драстично цената. Пишете ни, за да ви дадем повече информация.
Основна цена на пакета за двойно настаняване: 396лв;
 
Цена на пакета за единично настаняване: доплащане 80лв към основната цена.
 
Пакетът включва 3 нощувки на полупансион – закуска и обяд или вечеря, водач, входовете на забележителности, както и развлеченията в хотела. Влизат още всички екскурзии, сутрешна йога или друга практика, както и всички ритуали и медитации, които ще се провеждат по няколко пъти на ден на всички посещавани от групата места.
 
Ако сте от Асеновград, Пловдив или региона, може да се включите и само за практиките и медитациите, без хотела, което разбира се намалява драстично цената. Пишете ни, за да ви дадем повече информация.
Целият транспорт е с лични превозни средства, както на всеки лагер, и на този ще помогнем на хората от различните градове като ги свържем един с друг.
 
Местата са точно определен брой, според нуждите на родината ни, за да може да направим положителна промяна в колективното съзнание.
Записването става с депозит от 100 лв. Депозитът не може да бъде върнат, но може да бъде използван от ваш приятел. Местата са ограничени.
лагер враца

Кой е Пламен Топузов?

Пламен Топузов е човек, който работи чрез интуитивно насочване, вижда ясно енергията и има способността да я насочва, докато съзнанието се настрои на необходимата честота, за да разреши всеки казус. Пламен е лайф коуч, рейки мастър и сертифициран учител от Школата по Припомняне на Друнвало Мелхизедек (автор на „Цветето на живота“). Основател е на Алхимия на Съзнанието – семинар, помогнал на стотици души в България да открият себе си. Пламен посвещава целия си живот и енергия на връзката с духовния свят и използва наученото, за да помага на хората да открият собствения си път и автентичността си. Той се е обучавал и от древното изкуство на Кабала, взимал е участие и в церемонии, провеждани в Мексико от древните маи. Живял е с племената Коги и Аюлако в планините Сиера Невада в Колумбия. Продължава обучението си до ден днешен в Бали, Тайланд, Шри Ланка, Камбоджа и други азиатски държави, където изследва енергиите на Сътворението.

пламен топузов

Ако четете това, означава, че сте имали търпение да стигнете до края на информацията.

Това само по себе си е предпоставка за израстване, следващата стъпка е желание да се запишете на Лагера, а ние ви гарантираме феноменално изживяване…

За записване:

*пишете ни на лично съобщение на страницата Амилиус – България;

*обадете се на телефон 0877786900; 0885552568;

*пишете ни имейл на info@amilius.bg.

 

семинар токсичните навици

Очакваме срещата ни с търпеливо вълнение…


Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0