Лагер на Светлината – Шумен

ДАТА: 03-06.06.2022г.

Излекувай ума си, той ще излекува всичко останало.

Пламен Топузов


Сърдечно ви каним на първия лагер на Светлината в Шумен!

От дълбока древност земите на шуменския край се намират на исторически кръстопът. Много племена и народи минават оттук и оставят своята материална и духовна култура като трайна следа.

Настъпи време да осъзнаете, че на първо място е отговорността ви към самите вас и само по този начин, поемайки отговорност за себе си, може да я проявите и към другите.

Продължаването напред е възможно само като насочите вниманието си навътре и се научите как да се справяте със своите личностни деформации. Сега е моментът да започнем да проявяваме в материалния свят всички знания и умения, които трупахме през последните години в духовния, за да стигнем до жадувания баланс. Трансформацията, която настъпва в хората след присъствието на лагерите, е огромна и дълготрайна. Това е уникална мотивация да продължим да организираме тези събития и да помагаме на повече хора да се пробудят и осъзнаят своята истинска същност, да препокрият своето вътрешно сияние и по този начин да се доближат с една стъпка към своята най – добра версия.

лагер на светлината

Нашето предложение към вас е пакет с нощувки в бутиковия хотел „Акцион Делукс“. Пакетът включва 3 нощувки на полупансион – закуска и обяд/ вечеря. Влизат още и екскурзиите, сутрешна йога или друго физическо занимание, всички практики и медитации, които ще се провеждат по няколко пъти на ден на местата посещавани от групата, както и в хотела. Хотела ще бъде само за групата, намира се в покрайнините на Шумен, около красиво езеро и има много зеленина наоколо. Връзката с природата и компанията на добронамерени и подкрепящи хора, ще ви зареди и ще ви помогне да надскочите всякакви страхове. Лагерите са едно безкрайно приключение, изпълнено с магически моменти, не във външния свят, а и във вътрешния.

лагер шумен

Ден първи – 03.06.

Еко пътека Релакс

Настаняването в хотела става след 13ч. Събираме се в 15ч. в хотела, за да се отправим към местността Кьошковете в Природен парк в Шуменско плато. Намира се в западната част на град Шумен. Наименованието на местността идва от турската дума „кьошк“ – лятна къща. Така някога са наричали постройките в околните лозя, които са служели за отдих. Тя е една от най-красивите и посещавани местности в парка. В нея има малко изкуствено езеро, сенчести алеи, кътове с пейки, чешми с изворна вода и детски площадки. Мястото е впечатлило пътешественика Барбие дьо Бокаж, който през 1810г го описва така: "Околностите на Шумен са украсени с голям брой места за разходка и прелестни градини. Под Замъка ("Шуменската крепост"), който се издига над града, се намира широко и открито място, наречено "Дагбунар" (Планински извор). Тук през лятото е истинско място за почивка. През долината протича бърза и свежа рекичка, която движи колелата на много воденици." Продължаваме разходката си по „Кокилиев път” до местността „Висока поляна”, лагер „Ивански” и с. Лозево. Тук ще направим първата медитация за обединяване на груповата енергия.

Следва свободно време за вечеря.


лагер шумен

Ден втори – 04.06.

Мадарски Конник и Плиска

Денят започва със сутрешна йога или друга физическа практика по желание, за начинаещи или напреднали, в зависимост от нуждите на групата. Следва сутрешна медитация. Всички медитации по време на пътуването, както тези в комплекса, така и тези извън, ще бъдат съобразени с моментните транзити на енергията на групата. Включена в пакета закуска. Следва отпътуване към Мадарски Конник.

Мадарският конник е основен символ на серия обекти с религиозно, културно и военно предназначение. Според теорията за българския произход на паметника се предполага, че ездачът може да не е конкретен хан, а събирателен образ на българския триумфиращ владетел или да е героят конник от митологията на степните народи, а може би дори бог Тангра. Ние обаче ще разгледаме нещата от по – различен ъгъл и ще се върнем в древна Тракия, за да си спомним, че тук е дадено религиозното начало на тяхната култура. Под платото има древен град на Атлантида, с който ще се свържем в медитация.

След обяд се отправяме към древната столица Плиска.

Плиска

Плиска е първата столица на България и люлката на днешната българска държава. От основаването на българската държава през 681 г. от хан Аспарух до 893 г. Плиска е освен столица и един от най-големите и богати градове в Европа и света. Тя е забележителна с архитектурата си, която българите носят от своите предишни населения. Целият град е оплетен от мрежа от тайни тунели или ходници. Те са били доста широки и са отвеждали извън пределите на столицата.

лагер шумен


Голямата базилика – най-големия християнски храм в Югоизточна Европа

Най-забележителният архитектурен паметник от това време е Голямата базилика. Със своите 2920 кв.м тя била най-голямата християнска църква на Балканския полуостров. Огромната трикорабна базилика, дълга 100 м и широка 30 м е била оградена от голям манастир със сложна архитектура. Плиска е градът, в който българите са покръстени в християнската вяра. Тук през 886 година княз Борис I e приел учениците на създателите на славянската писменост братята Кирил и Методий. Богато украсена с мозайки и мраморни колони, Голямата базилика е катедралният храм на българската столица и най-големия християнски храм в Югоизточна Европа. До нея се изгражда и дворец на българския архиепископ и голям манастирски комплекс. Това е първият български манастир с първото българско училище, където са приети учениците на братята Кирил и Методий. Тук започват да се обучават монасите как да изписват буквите първо на глаголица, след това на кирилица. Започват първите преписи на църковни книги от старогръцки на български език. Изграден е каменен път от дворцовия комплекс до голямата базилика, по който е ставало шествието на владетеля и архиепископа на големите християнски празници.

Розетата от Плиска

За един от най-скъпите ни артефакти се смята, че съдържа кодовете на човешката цивилизация. Върху Знака на прабългарите или т.нар. Розета от Плиска се съдържат най-древните писмени знаци и руни на територията на цяла Европа. Те представляват доказателство за съществуването на прабългарския народ, който не е от азиатски произход, а от древнотракийски. Изследователите са категорични, че "Розетата от Плиска" е тясно свързан с бита и вярванията на древните българи. Броят на лъчите на "розетата" са равни на седем, колкото е броят на небесните светила – планети, известни на Стария свят, който ги е почитал като богове. Първоначално се допуска, че знаците и лъчите са свързани със седемте планети, Юпитер, Сатурн, Марс, Венера и Меркурий, към които традиционно са добавяни Слънцето и Месеца.

С помощта на тази розета сапейските астролози са определяли коя планета-бог управлява даден час от даден ден и с това са се мъчели да отгатнат какъв ще бъде изхода от дадено бъдещо събитие – битка, сделка, раждане и така нататък. Инструмент външно подобен на звездата от Плиска е използван в древна Индия.

Тук в медитация ще си спомним нашето древно духовно начало, за да осъзнаем величието на нашите предци и ще се свържем с тях.

Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

лагер шумен
 • Ден трети – 05.06.
 • Денят започва със сутрешна йога или друга физическа практика по желание. Сутрешна медитация. Закуска.
 • Окото на Осмар
 • Отпътуваме към Окото на Осмар.
 • Скалните манастири при с.Осмар са невероятен феномен, за който дори Ванга е казала, че са четвъртите поред, заредени с енергийна сила след Рупите, Царичина и Мадара. Намират се на около 3км на север от с.Осмар, в Шуменското плато. Смята се, че са изградени през 12-14 век, в тях са намирали подслон много монаси, а в културно и религиозно отношение са изиграли много важна роля по време на Второто Българско Царство. Най-популярния и най-запазен сред тях е Костадиновия манастир. Точно над Костадиновия манастир се извисява невероятното природно творение "Окото" или още наречено "Халката", получило тези имена заради формата си.
 • Тук ще направим медитация за излизане от дуализма и осъзнаване на единството.
 • След обяд се отправяме към Хан Крумовски скален манастир.
 • Хан Крумовски скален манастир
 • Намира се между градовете Велики Преслав и Шумен. Предполага се, че през 12ти век монаси решават да издълбаят пещера, разположена високо в скалния венец, за да основат свой манастир. Отшелниците успяват да обособят три помещения в скалата. От пещерата има невероятна гледка, която навява философски размисли за живота, за съществуването ни, за вселената и нашето място в нея.
 • На място ще проведем медитация за Триединството и осъзнаване на Величието на Сътворението!
 • Скален манастир Невша
 • Групата скални манастири се намира между село Мадара и Провадия. Те са разположени върху отвесните скали на Голямото и Малкото елеме, на Голямото и Малкото було има общо над 50-60 килии. В най-големия скален манастир, наречен Манастира, са запазени останки от скална църква и училище. Килиите са на няколко нива и са отворени с изглед към северозапад. На това място върху ерозиралите има едва забележим надпис от 1666 г.
 • Връщане в хотела и свободно време за вечеря.
лагер шумен

Ден четвърти – 06.06.

Денят започва със сутрешна йога или друга физическа практика по желание. Сутрешна медитация. Закуска.

Шуменска Крепост

Отпътуваме към Шуменска Крепост.

Мястото е било заселено преди повече от 3000 години – археологически изследвания сочат, че местността е била обитавана още през 12 век пр.н.е. Първите жители тук са траките, вероятно от племето гети. Останките от крепостта са може би едни от най-добре проучените древни останки в България. Изследванията са разкрили важни сведения за бита и военното дело на българите през Средновековието. Намерени са останки на 12 църкви.

Ще завършим нашето приключение със смайваща дъха гледка. Ще направим медитация за синхронизиране и ъпгрейдване на нашите ДНК модули.

Следва включен в пакета обяд, след който с топла прегръдка ще си кажем „До следващия път!“.

ЗА ЗАПИСВАНЕ

Цена: 456 лв.

ДЕПОЗИТ 100ЛВ

Депозит от 100 лв ще ви гарантира място за Лагера на Светлината. Депозитът не може да бъде върнат, но може да бъде използван от приятел.

Местата са ограничени. Бутиковият Хотел разполага само с 40 места. Запазете своето място възможно най – скоро, за да не изпуснете това вълнуващо приключение!

Целият транспорт е с лични превозни средства, както на всеки лагер, и на този ще помогнем на хората от различните градове като ги свържем един с друг.

Пакетът включва:

• 3 нощувки на полупансион (закуска и обяд/ вечеря)

• Сутрешна йога или друга физическа практика

• Всички практики и медитации, които ще се провеждат по няколко пъти на ден

• Входове на забележителностите

За записване:

• пишете на лично съобщение на страницата Амилиус – България;

• телефон 0877786900;

• имейл на info@amilius.bg.пламен топузов

Кой е Пламен Топузов?

Пламен Топузов е човек, който работи чрез интуитивно насочване, вижда ясно енергията и има способността да я насочва, докато съзнанието се настрои на необходимата честота, за да разреши всеки казус. Пламен е лайф коуч, рейки мастър и сертифициран учител от Школата по Припомняне на Друнвало Мелхизедек (автор на „Цветето на живота“). Основател е на Алхимия на Съзнанието – семинар, помогнал на стотици души в България да открият себе си. Пламен посвещава целия си живот и енергия на връзката с духовния свят и използва наученото, за да помага на хората да открият собствения си път и автентичността си. Той се е обучавал и от древното изкуство на Кабала, взимал е участие и в церемонии, провеждани в Мексико от древните маи. Живял е с племената Коги и Аюлако в планините Сиера Невада в Колумбия. Продължава обучението си до ден днешен в Бали, Тайланд, Шри Ланка, Камбоджа и други азиатски държави, където изследва енергиите на Сътворението.

Местата са точно определен брой, според нуждите на родината ни, за да може да направим положителна промяна в колективното съзнание.

Отзиви от семинари

Какво казват хората?

семинар токсични навици

Атанас Атанасов

отзив лагер

Милена Манчева – отзив лагер

Стела Тенева – отзив лагер

В нашето бъдеще ние сме едно цяло, всичко което трябва да направите, е да си спомните.

Очакваме магическото ни пътешествие с търпеливо вълнение…

All rights reserved © 2022 by Amilius.bg

Количка
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0