Лагер Павел Баня


Лагер на светлината павел баня

Между Планините 24-27.06.2022г

 

Скъпи Пътешественици,

Сърдечно ви каним на Летен Лагер на Светлината в Павел баня! Природата е съвършено отражение на Бог и лечебните й сили са безкрайни. Когато се събираме заедно, за да се свържем с майката природата, да медитираме и да беседваме в тази прекрасна среда на безусловна любов, разширяването на съзнанието на всеки един участник е неоспорим факт на всеки един лагер. Промените, които претърпява човечеството през последните години, се виждат засилено през 202 и това задейства редица глобални трансформации. Всичко това ще се отрази на обществото и на всеки един от нас. Точно по тази причина, сега повече от всякога, е важно да поддържаме високи вибрациите си.

 

лагер враца

Ежедневно създаваме причини и след това виждаме следствията навсякъде около нас. Това, което ни пречи да израстваме, са нашите най-дълбоки страхове и всичко останало, което е следствие на тях и ни потиска. Най-дълбоката трансформация се случва, когато осъзнаем, че всичко онова, което ни пречи, всъщност ни е водило точно към този момент, в който се намираме тук и сега. Време е да се осъзнаем, да приемем най- големите си страхове и да ги трансформираме в свои партньори. Целият живот навсякъде и всичко, което някога сте пожелали, е въпрос на ваш личен избор. Време е да преминем от другата страна на страховете си, там, където се намират мечтите ни. Настоящето е определено от решения, взети в миналото. Бъдещето се определя от действията в момента.

лагер павел баня

Ден първи – 24.06.

Настаняване в хотел Аризона след 14ч. Събиране на групата в 16ч.

АДРЕС ХОТЕЛ АРИЗОНА – Павел баня, бул. Освобождение 2 Срещу ПРО ЕАД Павел баня

Село Габарево/ Павел баня 100те чучура

Габарево е известно като „селото на 100-те чучура“ и това не е напразно, тъй като има близо 100 извора, които бликат из землището му.

На всяка крачка има чешма , от която струи бистра ледена вода от Балкана. В околностите на Габарево се простират обширни пасища, лавандулови полета и сенчести широколистни гори – прекрасни места за семейни разходки и пикници. В близост са река Тунджа и язовир Копринка. Гледките ще ни отворят съзнанието за една красива реалност, в която ще се гмурне нашата група. Тук, чрез гъвкавостта и нежността на водата, ще се свържем заедно, за да имаме един прекрасен лагер, изпълнен с приказни мигове.

На това място ще се проведе беседа и медитация, свалени директно от Акашовите Записи за групата.

 

Свободно време за вечеря. 

лагер павел баня

Ден втори – 25.06.

Започваме втория ден от пътешествието ни с физическа практика за раздвижване на енергиите във физическото тяло. Следва закуска и отпътуване към еко пътека Бяла река.

Еко пътека Бяла река

“Бяла река” край Калофер е една от любимите екопътеки на туристи. Представете си кристално чиста, синееща вода, младо зелена гора и трева, дървени мостчета и беседки, речни камъни и вълнуващи водопади. Едно такова диво и красиво място е екопътеката Бяла река край Калофер. Тя е кратка и лека за обхождане, подходяща е за малки и големи, за любители на разходки. Пътеката прави нещо като кръг или осмица, защото на 1-2 места двата „полукръга“ се събират. Когато се покатерите и погледнете надолу към реката, ще разберете защо е наречена Бялата река. Тук ще се свържем и ще направим практика за осъзнаване на вечно движещата се енергия в нас. Ще си спомним, че сме повече от едно слабо човешко създание и ще си спомним Божествената си същност.

Калоферският манастир

Калоферският мъжки манастир „Рождество Богородично” е разположен в подножието на Стара планина, само на 200 метра от Бяла река.

 

Следва беседа на тучна поляна и пикник за обяд. Тези моменти са едни от най – сладките и същевременно изпълнени с разговори с чудни истории и медитации, свалени директно от Акаша.

лагер павел баня

Ждрелото на Тъжа – тайнствено, живописно и очарователно

Тъжанското ждрело е живописен каньоновиден пролом на река Тъжа. Цялото ждрело попада в най-източната част на резервата „Джендема“. Най-живописна и забележителна е долната, южна част на ждрелото, като тук са характерни скалните кули, които могат да се видят на места по склоновете му. На един от склоновете са открити останки от съществувала в древността крепост, от която са останали всечените в скалата помещения.

На това място се преплитат древни енергии, които играя ролята на регулатор на съзнанието на хората от областта. Тук ще се отпуснем и ще се понесем по течението на спомените си, за да се освободим от стари травми, блокажи и зависимости от хора и събития. Човек понякога трябва да се изгуби, за да може да открие себе си. Специално подготвена беседа и медитация.

 

Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

лагер павел баня

Ден трети – 26.06.

Започваме третия ден с физическа практика за раздвижване на енергиите във физическото тяло. Следва закуска и отпътуване към Тракийско светилище „Вратата на Богинята Майка“ и екопътека „През Вековете „.

 

Тракийско светилище „Вратата на Богинята Майка“ и екопътека „През Вековете „

Вратата на Богинята Майка

Мегалитът представлява скална група, в която чрез изсичане е обособен отвор с височина около 1,80 m. Изграден е така, че Слънцето попада в „прозореца“ при залез. Той се състои от два хоризонтално разположени каменни блока, имащи за своя база два такива, които са част от основната скала на масива като по този начин образуват трилит. На хълма са разположени множество скални структури като т.нар. „трон“ и „жервеник“ в съседство на изток. Тронът се намира на около 5,80 m източно от отвора като скалата, върху която е издялан, се намира на линията между старопланинския връх Триглав и обособения отвор на трилита. Откъм срещуположния край на прозореца има урва. От мегалита се откриват очарователни панорамни гледки към Казанлъшката котловина, Казанлък и Стара планина, като при ясно време на гребена на Балкана се открояват монументите на Бузлуджа и Шипка. Според информационната табела до мегалита, Вратата на Богинята е „археоастрономическо съоръжение от втората половина на 2-ро хилядолетие пр. Хр., използвано от древните траки. Служило е за наблюдение на слънчевите залези по време на лятното слънцестоене, свързано с календара в древните общества.“

Погледнато в по-голям мащаб мегалитът попада на един от върховете на триъгълник, на чиито други два ъгли се намират столицата на одрисите Севтополис и могилата Голяма Косматка. Според Александър Фол на отсрешните старопланински хълмове, виждащи се през „прозореца“ има изградени подобни съоръжения. Възможно е освен култови съоръжения да са използвани и като комуникационни точки. При ясно време връзката между тях се е осъществявала с бронзови слънчеви огледала, а през нощта с огньове.

В близост до Слънчевата врата се намира друго скално образувание наречено „Бащин камък“. Вероятно това е естествена природно образувана скална група, наподобяваща на пенис с тестиси. От тук идва и характерното му наименование.

лагер павел баня

Крепост Бузово кале

След  това се отправяме до останките от крепостта Бузово кале. Те са напълно автентични. Освен да разгледаме крепостта, ще се насладим на още панорамни гледки към Розовата долина и Стара планина.

Крепостта била построена през 5-6-ти век, за да охранява северните подстъпи на Средна гора. През 13-14-ти век, по време на Второто българско царство, тя била преустроена и използвана за защита на Крънското деспотство.

Черковища

Това са останки от няколко християнски базилики от 5-6-ти век, обслужвали някога населението в района и гарнизона на укреплението Бузово кале.

Тракийска гробница

 Гробницата е заключена зад метални врати и само през малкото дупки в конструкцията може да се види малка част от входното ѝ помещение.

Гробницата е била ограбена още в древността, затова и при направените теренни проучвания не са открити артефакти, позволяващи прецизно датиране на обекта. Въз основа на нейната архитектура и стил, строежът на гробницата се отнася към последните десетилетия на ІV в. пр.Хр., като се предполага, че в дълъг период след това се използвала за оказване на почит към погребания в нея тракийски аристократ.

Бузовград

Продължаваме към покрайнините на село Бузовград и се затваря кръгът на Пътеката през вековете.

Тук на това древно и удивително място ще прекараме целия си ден, ще вървим по пътя на древните траки и ще практикуваме баланса на енергиите, които те са владели. На третия ден от лагера, след много практики и медитации е време да започнем да балансираме дуалистичната си човешка природа. Тук ще се проведат беседи, ще медитираме и ще имате възможност да задавате въпроси на Пламен. Пикника, който ще си заформим, ще остави топли чувства за дълго време във вас. През дни като този хармонията, които любовта и светлината ще оставят в сърцата ви, ще ви помогнат да израснете във вътрешния свят. Това неминуемо ще доведе до по – голяма самоувереност и приемане на собствения си Аз и на повърхността.

 

Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

лагер враца

Ден четвърти – 27.06.

Последния ден отново стартира с физическа практика за раздвижване на енергиите във физическото тяло. Закуска и освобождаване на хотела. Следва отпътуване към Мегалит Пиростията.

Мегалит Пиростията

Тракийското светилище „Пиростията“ е наречено така, защото прилича на трикрака метална поставка, която някога се е слагала в огнището, а върху нея – съдовете за готвене. В древността подобно нещо се е наричало „трипод“. Това е предмет, свързан със символиката на числото три, с огъня и небето като израз на общуване с боговете. Между трите големи камъка, върху които перфектно е балансиран четвърти, се образува ниша, през която може да премине човек.  В камъка, който се намира на върха, има издълбана дупка, в която се събира дъждовна вода. Според легендите, тя никога не пресъхва и дори била лековита. Който пиел от нея, оздравявал.

Кичестият Габър – дървото на живота в село Турия

Селището е много старо. Над реката има римски мост, който е отлично запазен и се ползва и днес, има останки и от римска крепост.

Природна забележителност в района е много рядко срещаното дърво „Кичест габър“, което е  на 700 години. Той e единствен на Балканите! От късна пролет вече е във всички нюанси на зеленото, преливащи от светло към тъмно – кичесто и бухнало.

След много работа с нежната и гъвкава енергия на водата, е време да направим практика за лекота и свързване с въздуха. Тази вътрешна трансформация ще ви помогне да разпалите огъня на Осъзнаването, за да придобиете увереност и самочувствие, които ще ви помогнат да последвате мечтите си и да изживеете едно прекрасно лято.

Пикникът и беседата за обяд ще ни помогнат да си спомним за всички прекрасни и хармонични моменти, които сме преживели през тези четири дни с групата. Новите приятелства и информацията, която сте получили ще осветяват пътя ви през цялото лято!

Време е да се разделим навън, но Осъзнавайки, че винаги сме свързани отвътре…

лагер павел баня

Кой е Пламен Топузов?

Пламен Топузов е човек, който работи чрез интуитивно насочване, вижда ясно енергията и има способността да я насочва, докато съзнанието се настрои на необходимата честота, за да разреши всеки казус. Пламен е лайф коуч, рейки мастър и сертифициран учител от Школата по Припомняне на Друнвало Мелхизедек (автор на „Цветето на живота“). Основател е на Алхимия на Съзнанието – семинар, помогнал на стотици души в България да открият себе си. Пламен посвещава целия си живот и енергия на връзката с духовния свят и използва наученото, за да помага на хората да открият собствения си път и автентичността си. Той се е обучавал и от древното изкуство на Кабала, взимал е участие и в церемонии, провеждани в Мексико от древните маи. Живял е с племената Коги и Аюлако в планините Сиера Невада в Колумбия. Продължава обучението си до ден днешен в Бали, Тайланд, Шри Ланка, Камбоджа и други азиатски държави, където изследва енергиите на Сътворението.

Местата са точно определен брой, според нуждите на родината ни, за да може да направим положителна промяна в колективното съзнание.

пламен топузов

Цена на пакета: 396лв

Пакетът включва 3 нощувки на полупансион – закуска и обяд, водач, входовете на забележителности, както и развлеченията в хотела. Влизат още всички екскурзии, сутрешна йога или друга практика, както и всички практики и медитации, които ще се провеждат по няколко пъти на ден на всички посещавани от групата места.

Целият транспорт е с лични превозни средства, както на всеки лагер, и на този ще помогнем на хората от различните градове като ги свържем един с друг.

 

Записването става с депозит от 100 лв. Депозитът не може да бъде върнат, но може да бъде използван от ваш приятел. Местата са ограничени.

За записване:

*пишете ни на лично съобщение на страницата Амилиус – България;

*обадете се на телефон 0877786900; 0885552568;

*пишете ни имейл на info@amilius.bg.

 

семинар токсичните навици
Шри Ланка

Очакваме срещата ни с търпеливо вълнение…
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0