Скъпи приключенци,с огромно вълнение ви каним на

Лагер на Регресията в Шумен

28.06.2024г. - 01.07.2024г.

От дълбока древност земите на шуменския край се намират на исторически кръстопът. Много племена и народи минават от тук и оставят своята материална и духовна култура като трайна следа. Тук ще имаме възможност да си спомним нашето древно и изпълнено с величие минало, не само от тази цивилизация, но и от предходната.
 
Продължаването напред е възможно само като насочите вниманието си навътре и се научите как да се справяте със своите личностни деформации, придобити от ранните, неосъзнати възприятия на ума ви. Сега е моментът да започнем да проявяваме в материалния свят всички знания и умения, които трупахме през последните години в духовния, за да стигнем до жадувания баланс. 

Нашето предложение към вас е пакет с нощувки в бутиковия хотел „Акцион Делукс“. Пакетът включва 3 нощувки със закуска на блок маса. Влизат още и екскурзиите, сутрешните дихателни практики, както и всички медитации и ритуали, които ще се провеждат по няколко пъти на ден на местата, посещавани от групата, както и в хотела. Хотелът ще бъде само за групата, намира се в покрайнините на Шумен, около красиво езеро и има много зеленина и прекрасна градина за вечеря. Връзката с природата и компанията на добронамерени и подкрепящи хора ще ви зареди и ще ви помогне да надскочите всякакви страхове, наложени от предишни преживявания. Лагерите са едно безкрайно приключение, изпълнено с магически моменти, както във вътрешния, така и във външния свят.

За лагера не ви трябва специална подготовка, а само желание и отворено за приключения сърце!

Ден първи – 28.06 Еко пътека Релакс и Пещера Русалка

Настаняването в хотела става след 13ч. Събираме се в 15-15:30ч в хотела, за да се отправим към местността Кьошковете в Природен парк в Шуменско плато. Намира се в западната част на град Шумен. Наименованието на местността идва от турската дума „кьошк“ – лятна къща. Така някога са наричали постройките в околните лозя, които са служели за отдих. Тя е една от най-красивите и посещавани местности в парка.

Продължаваме разходката си по „Кокилиев път” до местността „Висока поляна”, лагер „Ивански” и с. Лозево. Тук има и малка пещера, наречена Русалка, край която ще направим беседа и медитация за отпускане на стреса, напрежението и страховете, за да можем безпрепятствено да обединим груповата енергия.
Връщаме се в градината на хотела за вечеря под звездите.

Еко пътека Релакс

Пещера Русалка

Ден втори – 29.06 Пещера Бисерна, Плиска и Мадарски Конник

Денят започва със сутрешна дихателна или друга практика според нуждите на групата. След закуска, с изчистено от напрежение тяло, ще се отправим към Пещера Бисерна. Тя е най-дългата пещера в Шуменско плато, България. Името си Бисерна получава от бисерния блясък на капките, осветени по сталактитите от фенерите на нейните изследователи.

Плиска е първата столица на България и люлката на днешната българска държава.Тя е забележителна с архитектурата си, която българите носят от своите предишни населения. Целият град е оплетен от мрежа от тайни тунели или ходници. Те са били доста широки и са отвеждали извън пределите на столицата. 

Голямата базилика – най-големия християнски храм в Югоизточна Европа.
Най-забележителният архитектурен паметник от това време е Голямата базилика. Това е първият български манастир с първото българско училище, където са приети учениците на братята Кирил и Методий. Тук започват да се обучават монасите да изписват буквите първо на глаголица, след това на кирилица. Тук в медитация ще си спомним нашето древно духовно начало, за да осъзнаем величието на нашите предци и ще се свържем с тях, за да им благодарим и да поискаме насока за собствения ни път.

Приключението продължава с Мадарския конник и древен град от времето на Лемурия и Атлантида. Мадарският конник е основен символ на обхващащия серия обекти с религиозно, културно и военно предназначение. Тук ще направим медитация за отпускане на духа и свързване с цялото!
Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Плиска

Мадарския Конник

Ден трети – 30.06 Скални Манастири и Окото на Осмар

Сутринта поемаме към Ханкрумовските скални манастири. Намира се между градовете Велики Преслав и Шумен. Предполага се, че през 12ти век монаси решават да издълбаят пещера, разположена високо в скалния венец, за да основат свой манастир. Това невероятно зареждащо и изпълващо със смирение място, ще ви помогне да си спомните колко силни са били предците ни и как в днешно време се оплакваме от най – нищожните неудобства. На подобно място можем да си спомним за древната ни мощ и да я върнем от подсъзнанието, където е заключена на повърхността.
На място ще проведем медитация за потъване в подсъзнанието, за приемането на страховете си и връщането на древната ни сила на духа!

Скалните манастири при с.Осмар са невероятен феномен, за който дори Ванга е казала, че са четвъртите поред, заредени с енергийна сила след Рупите, Царичина и Мадара. Намират се на около 3км на север от с.Осмар, в Шуменското плато. Смята се, че са изградени през 12-14 век, в тях са намирали подслон много монаси, а в културно и религиозно отношение, са изиграли много важна роля по време на Второто Българско Царство. Тук ще направим медитация за излизане от дуализма и осъзнаване на единството.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря.

Ханкрумовски манастир

Окото на Осмар

Ден четвърти – 01.07 Шуменското Плато и Шуменска Крепост.

Мястото е било заселено преди повече от 3000 години – археологически изследвания сочат, че местността е била обитавана още през 12 век пр.н.е. Първите жители тук са траките, вероятно от племето гети. Останките от крепостта са може би едни от най-добре проучените древни останки в България. 

На това вълшебно място с 360 градусова гледка ще съберем старото и новото, миналото и бъдещето, горе и долу в едно цяло – тук и сега, за да продължим живота си и напред по един нов и по – балансиран и човечен начин и да дадем пример на хората около нас. Ще си спомним, че когато си над ниските вибрации, животът изглежда по различен начин и че отговорността за това не е на някой друг, а наша собствена. Така израстваме до ново ниво на съзнание и осъзнаваме, че ние творим както своя ад, така и своя рай!

Ханкрумовски манастир

Окото на Осмар

Ще си отворим сърцата един към друг и ще изпеем древна Суфи Мантра и с топла прегръдка ще си кажем…
ИН ЛА КЕШ (аз съм ти, ти си аз)
Ти си другото ми аз.
Ако те нараня, наранявам себе си.
Ако те обичам и уважавам, аз обичам и уважавам себе си.
Поговорка на Маите

Не пропускай да запазиш своето място сега!

Пламен Топузов

Кой е Пламен Топузов?

Пламен Топузов е човек, който работи чрез интуитивно насочване, вижда ясно енергията и има способността да я насочва, докато съзнанието се настрои на необходимата честота, за да разреши всеки казус. Пламен е лайф коуч, рейки мастър и сертифициран учител от Школата по Припомняне на Друнвало Мелхизедек (автор на „Цветето на живота“). Основател е на Алхимия на Съзнанието – семинар помогнал на стотици души в България да открият себе си. Пламен посвещава целият си живот и енергия на връзката с духовния свят и използва наученото, за да помага на хората да открият собствения си път и автентичността си.

Ако на този етап не можете да се включите в този лагер, можете да разгледате другите ни събития и да се докоснете до работата на Пламен от тук:


Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0