Медитацията е ваксината, която е нужна на човека

Статия написана от на 06.01.2021

Медитацията е най-добрия витамин за имунната система

Медитация (от латински meditation) е състояние на ума, тялото и духа. Това е практика, която в комбинация с постоянство и осъзнатост, може да постигне чудеса с вашия ум. Медитацията може да лекува физически, ментално, емоционално и душевно. Това е начина да се свържем с нашата по-висша и осъзната същност. Това е състояние, което ни помага да се върнем на пътя на хармонията и да следваме мисията на нашата душа.

На изток медитацията се практикува повече от 5000 години, а през последните десетилетия става все по-популярна и на запад. Понятието медитация се отнася за широк спектър от практики, които варират от техники, предназначени за насърчаване на релаксация, контакт с духовни учители и водачи, изграждане и овладяване на вътрешната енергия (Чи, Ки, прана, рейки и др.).

Медитацията развива състрадание,

любов, смирение, прошка, концентрация, вяра, щедрост и чувство на благосъстояние. Чрез медитация човек може да се освободи от гняв, срам, вина, болка, осъждане, очаквания, вредни навици и кошмарни илюзии. Благодарение на медитацията човек става осъзнат за своите мисли, чувства, емоции и действия. Медитацията дава чувство на принадлежност и чрез нея осъзнаваме, че ние всички сме свързани и сме част от едно по-висше „общество“. Чрез нея човек се освобождава от най – трудното за преодоляване – чувството на самота.

Това е състояние на съзнанието, което помага и за стабилизиране на кръвно налягане, намалява нивата на лактоза в кръвта. Също така заздравява имунната система, повишава жизнеността на тялото, помага за дълбок и пълноценен сън, както и подобрява общото здравословно състояние на тялото. Медитацията също помага за емоционална осъзнатост и стабилност, намалена тревожност, повишено ниво на усещане за щастие. Тя развива яснота и спокойствие, намалява напрежението и страха. Медитацията има способността да ви помогне да спрете да пушите, да употребявате алкохол, да консумирате месо, както и да намалите прекаляването със солта или захарта. Медитацията може да ви помогне със справяне с наднормено тегло, както и с различни видове болести, като ви провокира да осъзнаете първопричината, предизвикала всяко едно от тези състояния у вас.

Доказано е, че медитацията повишава плътността на „сивото вещество“ в определени части на мозъка. Анализ на изображения от ядрено-магнитен резонанс показват, че медитацията увеличава плътността на сивото мозъчно вещество в структурите свързани със самооценката, състраданието и самоанализа. Медитацията подобрява паметта и играе защитна роля срещу заболявания като Алцхаймер. Чрез медитацията се научавате да дишате, използвайки диафрагмата, а не гръдния кош (т.нар. коремно дишане). Медитацията понижава пулса и отпуска мускулите, респективно и натрупаното от статичното електричество напрежение. Тя е изключително ефективна при борбата със стреса.

Медитацията е едно от най-ценните умения,

които можете да осъзнаете и приложите в ежедневието си. Човек медитира по много пъти на ден, дори без да разбира какво точно се случва. Когато гледате изгрева, залеза, морето, планината, усмивките по лицата на вашите близки или децата, които си играят – вие вече медитирате. Когато мислите ви „просто“ отлетят нанякъде – вие медитирате. Всяко нещо, което ви кара да се успокоите, да притихнете, да присъствате в настоящия момент е медитация. Всичко, което ви кара да се чувствате благодарни е вашия път към медитацията.

Когато обаче, човек започне да медитира осъзнато и да полага усилия в тази посока, медитацията може значително да подобри живота му във всяка една сфера. За да медитирате осъзнато, ви е нужно на първо място желание. Всичко, което ви е необходимо е да имате желание, да затворите очи на тихо и удобно място за вас, да дишате равномерно и да се отпуснете. След това се пренесете на любимо за вас място.

Напълно разбираемо е, ако ви е трудно в началото. Не забравяйте, че и като деца сте имали нужда в началото на живота от насоки, първо от родителите си, след това от учителите в училище. Затова най – добре да се доверите на специалист в тази област. Пламен е учител с дългогодишен опит, който се е обучавал при едни от най – известните учители в света. Не само това, но и е черпил вдъхновение лично от маите в Мексико, хинду в Бали, будисти в Шриланка, племето Коги в Колумбия и на още много други места по света. Той е помогнал на хиляди хора да се научат да медитират, чрез техниките за преправяне на силата на гласа, които е изучил в Кабала.

Медитацията няма как да ви навреди, а само може да ви помогне. В сайта има професионално записани медитации, които може да ползвате, за да постигнете различни състояния на съзнанието, от успокояване и приспиване през нощта, зареждане с енергия за през деня, до балансиране на мозъчните вълни за осъзнат живот. За хората, които не са медитирали – всяка една от медитациите в сайта е напълно подходяща за начинаещи и за напреднали, защото начина на водене е напълно уникален и специфичен. По подобие на майката, която нежно гушка новороденото и вие ще се почувствате на сигурно и защитено място в съзнанието си.

Не сте сами в това пътуване, има много хора, които вече пътешестват от години. Не се притеснявайте, че не знаете или че не можете. Ние ще ви помогнем да си спомните това, което сте забравили, но то е вътре във вас. Не се колебайте да ни пишете за съвет при избора на медитации. Всички сме заедно тук и само заЕдно можем да направим промяната, за която всички и навсякъде говорят, но малко хора наистина действат в тази посока.

Ако мислите, че вече сте се събудили и до тук работата ви приключва – имаме новина за вас – време е да се разсъним и да ставаме, за да дадем пример и на другите, спящи около нас. Ако мислите, че вече действате и правите много – чудесно, тогава споделете тази информация, защото промяната има нужда от много действащи вече хора, а не само от събудени, разсънени или станали. Работата се върши и в духовния свят, не само в материалния. Скъпи творци, време е да приложим наученото в действия…


Етикети , , ,Коментари

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани с *
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0