Мер Ка Ба и Свещеното Пространство на Сърцето

Статия написана от на 07.01.2016

“Mного мои ученици

очакваха да им дам указания за следващото ниво на Мер-Ка-Ба (светлинното тяло на човека). Отне ми почти 19 години, докато получа нова информация, но всяко нещо става в най-подходящото време и според Божия план. Остава само още едно ниво или степен, но тя предстои в бъдеще или когато Бог реши. На този етап разполагам само с част от информацията за тази трета, последна стъпка. Когато трите нива се обединят и се въплътят в живота, ще започне истинското извисяване.

Мнозина вече са се запознали с учението за Мер-Ка-Ба от двата тома на книгата „Древната тайна на Цветето на Живота“, посещавали са някои от моите семинари ( старите семинари „ Цветето на Живота“ преподавани през 80те и 90те години на миналия век) или са ги гледали на видео, след което са решили да го преподават самостоятелно. Това, обаче, донесе само неприятности на Земята. Тези хора смятат, че учението за Мер-Ка-Ба е завършено и че като я променят по някакъв начин, ще стигнат до „правилното“ ниво на съзнание. Това не е вярно.

Никакво познание за Мер-Ка-Ба, основано единствено върху енергийните форми, няма да им свърши работа – независимо от коя част на Вселената или от кого идва то. Съзнанието на Мелхизедеците, което е по-древно от самото Битие, е било свидетел на началото на Сътворението в измеренията на тази пространствено-времева Вселена – една от многото възможни вселени. Въз основа на своя опит те са разбрали, че когато трите степени на Мер-Ка-Ба се активират на практика, персонифицираният дух винаги се завръща към съзнанието за Божественото присъствие в свещеното пространство на сърцето – за да започне Сътворението отново и по различен начин.

Мер-Ка-Ба

И чрез практикуването на Мер-Ка-Ба той най-накрая го постига. Но преди това духът трябва да си спомни трите части, да ги събере в едно и да ги преживее лично. В тази и в следващата глава ще научите втората стъпка – как да съчетаете свещеното пространство на сърцето с човешкото поле Мер-Ка-Ба. Ако не сте усвоили медитацията Мер-Ка-Ба, бихте могли просто да активирате спомените си в свещеното пространство на сърцето. Накрая ще ви стане ясно, че светлинно тяло е неизменна част от живота ви като човешки същества, дори и вътре в свещеното пространство. Чрез него сърцето се свързва с главата, така че да може да твори в границите на ума.

Съществуват огромен брой геометрични модели на Мер-Ка-Ба; във Вселената са известни повече от 100. От самото начало на Сътворението всички живи същества са се опитвали да разберат и да съотнесат тези модели с битието и съзнанието. Човешката раса работи само с първия и втория модел, свързани със звездния тетраедър. Въпреки че геометричните форми са много повече, те не са подходящи за човешкото съзнание на този етап от развитието му, независимо какво твърдят някои хора. Те дори могат да навредят, вместо да помогнат. Някога цялата истина ще ви се разкрие; нищо няма да остане в тайна. Всяко нещо с времето си. Нали няма да позволите на тригодишното си дете да управлява огромен камион?“

Друнвало Мелхизедек


ЕтикетиКоментари

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани с *
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0