Наистина ти си човекът, който ще промени България

Статия написана от на 15.08.2016

Промяна чрез духовни практики за духовно израстване и самоусъвършенстване

Наистина ти си човекът, който ще промени България. Време е хората да разберат истината за светлината и мрака. Светлината е този свят, в който е възможно да почувствате любов, да се реете във високите нива на съзнание и нищо да не може да засегне тази хармония.  Мракът от друга страна е като тъмната почва, колкото по – тъмна е почвата, толкова по – плодородни са растенията. Но поради лепкавата същност на мрака, в момента в който посегнем да посадим семето, той ни засмуква, хваща ни в клопка, от която е трудно да избягаме. Веднъж попаднали в този капан, е много лесно да забравим от къде сме тръгнали и каква е първоначалната идея. Тогава започваме да затъваме все по – дълбоко и да се увъртаме с тази лепкава като катран енергия.

В България си личи, че тази енергия взима надмощие на този етап, защото мракът дава на хората силно влечение към преходните, към материалните неща, които са лесно достижими, но са много нестабилни и по този начин те ги отдалечават от Божествената им същност. Разрухата владее масово съзнанието на българина и e изключително трудно на човек със стабилна ценностна система и висок морал да се изкачи по обществената стълба. Това, което обаче се забелязва, е прехвърлянето на вина без уточнение кой всъщност е виновен.

Замислете се колко често ви се случва да чуете едно от следните изказвания: „В България нищо не се получава, защото всички са много злобни и завистливи.“ ;„Всички са крадци и лъжци.“ ;„На никого не му пука.“ Замисляйки се над това обобщение, ще стигнем до извода, че то включва и нас самите. Защо ли? Просто защото то е толкова често срещано, че ако вие го използвате по нечий адрес, то със сигурност го изпозлват и по ваш. Всъщност тогава кой е виновникът? Излиза, че сме всички ние. Тази лепкава енергия е навсякъде около нас, защото Земята се намира на ръба между светлината и мрака и ние имаме право на избор дали да живеем в този хаос, или да вкараме живота си в ред.

Вземем ли решение, че искаме да се променим, всички обстоятелства около нас също ще започнат да се променят. Да отгледаш цветето на светлината е по – трудно, защото помощта, която ще получиш е от много по – малко и най – вече трябва да разчиташ на себе си. В началото си напълно сам, а пък и резултатите не са толкова видими. За сметка на това обаче, този път е много по – ефективен в дългосрочен план и резултатите от него могат да бъдат видяни и почувствани почти на момента, когато се измъкнете от хаоса (мрака) и започнете да издигате вибрациите си нагоре към реда (светлината). Именно затова е от изключителна важност да влагате време и усилия в ежедневието си.

От хората, с които се срещате и местата, които посещавате до книгите, които четете и най – вече в духовни практики, йога, лагери на светлината и всичко, което ви вълнува и може да ви помогне. Защото когато се събирате с хора, които вибрират на по – висока честота, вашето цвете на светлината, иначе казано вашето духовно пробуждане, ще се разлиства много по – бързо и видимо ще започне да се разширява, като внесе щастие в живота ви.

За да стане това възможно обаче, е много важно да не изпадате в една от двете крайности – първата е напълно да отхвърлите и игнорирате мрака, като само се издигате на горе и се правите, че той не съществува. Втората е да му се отдадете изцяло, както се е случило с доста хора в България. Ако вие следвате първия пример, може да издигнете своята вибрация много, да се изпълвате със светлина и да отхвърляте или игнорирате мрака, но от време на време, когато се изморите да хвърчите, ще паднете по – надолу и той ще нахлуе толкова рязко в живота ви, че ще преобърне всичко градено до момента.

След това вие ще се обръщате към себе си и отново, и отново, използвайки цялата си енергия пак ще търсите път към Светлината. По този начин цикълът ще се повтаря всеки път, през известен период от време и с него и кръговратът на проблемите. Това е добре като цяло, защото ще натрупате много опит и воля, но няма да сте използвали своята светлина по най – пълноценния начин. Втората крайност е, когато хаотичната енергия на мрака толкова се е полепила по вас, че светлината вътре едва – едва блещука. Тогава животът ви ще бъде хаотичен, изпълнен с недоразумения и скандали, и ще се чувсвтате сякаш сте попаднали в блато, от което няма измъкване.

Помислете само колко много хора в нашата прекрасна страна се чувстват така и обвиняват някой друг за това си състояние. Осъзнавайки тези две крайности, може да тръгнем по древния път на източните мъдреци – търсейки баланса между Ин и Ян, между реда и хаоса. Мъдрите Траки, живели по нашите земи, нашите прародители, също са разбирали необходимостта от баланс между мъжкото и женското начало в нас. За тях това е било основна цел и дори най – безстрашните воини е трябвало да опознаят своите чувства и женската си страна, като много внимателно са я изследвали в определени за това дни и ритуали.

За да е възможно това, вие трябва първо да внесете хармония в своя живот, като обърнете внимание на вътрешния си свят, инвестирате в себе си и увеличите своята светлина, като повдигнете вибрациите си. Поради интензитета на нашето време, методите са по – различни и старите традиции трябва да се приобщят към сегашния начин на живот. Работейки със себе си, вие ще се почувствате достатъчно сигурни и силни и в даден момент ще осъзнаете, че не може да игнорирате болката на външния свят и хората около вас, които страдат – като роднини, приятели, колеги или дори случайни минувачи, колкото и да се правите, че всичко е прекрасно.

Тогава вие трябва да направите контакт с тях, да посадите семето на светлината в хаотичната енергия, която ги е пленила, за да могат да разбият оковите на мрака. Това неизбежно ще ви изцапа поне малко в процеса, но няма от какво да се тревожите, най – важното е да се отделите възможно най – бързо, да се изкъпете в светлината и върнете обратно ред в живота си. За да може да оставите семето на светлината в тях да расте необезпокоявано и вие да изчистите лепкавия мрак, който се е полепил по вас.

След известно време вие ще се върнете и ще продължите в същия дух, така всеки следващ път ще слизате все по – надолу в мрака и светлината ви ще бъде все по – силна, а вие ще може да удържате на все по – голямо налягане и напрежение. Така неизбежно вие ще станете един чист канал на светлината, който започва да променя хаоса в дълбочина и действително работи за един по – добър свят тук и сега. Тогава и само тогава е възможно да сбъднем древните пророчества за България и да достигнем до обещаните 1000 години мир на Земята. Но това ще се случи само когато всеки от нас работи за общата цел. Всичко започва от теб, наистина ти си човекът, който ще промени България!

Пламен Топузов, Александра Лободова


Етикети , , , ,
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0