Почистване на България чрез духовно израстване и себепознание

Статия написана от на 28.08.2016

Почистване на България – пътят към планетарно Възнесение, духовно израстване и себепознание

Все по – често се говори, че България ще бъде новият духовен водач на планетата. През последните години все се появяват множество пророчества и сведения, както от български така и от чужди пророци и учители. Как обаче ще се случи това с оглед на моментното ни състояние? Българите се питаме помежду си кога ще се случи това, кога ще престане да се разраства тази огромна завист, кога ние като сънародници ще започнем да се обичаме и подкрепяме?

Най – честият отговор обаче е, че няма да е в този живот или че България никога няма да се оправи. Години наред, наблюдавайки сънародниците ни в прекрасната ни родина, както по улицата, така и по телевизията и общувайки с различни хора, чуваме едно и също… българите били злобни, завистливи, лоши и какво ли още не. Как, обаче е възможно, това да е твърдение на почти всеки българин?! Ако всеки твърди, че другият е злобен, лош и виновен, излиза, че това сме всички ние.

Тук е ред да припомня, че хората в трето измерение винаги търсят вината в другите, в четвърто започват да търсят грешките в себе си и да се опитват да ги поправят, в пето нещата стоят по доста по – различен начин. Няма значение какво е било или какво ще бъде, важното е какво правим тук и сега. В пето измерение се използва силата на настоящето, чрез личен пример. Осъзнавайки ситуацията, в която се намираме към този момент, какво правим? Продължаваме безкрайно да обвиняваме другите за собствените ни несгоди, обвиняваме себе си непрестанно за минали грешки и в същото време не спираме да се безпокоим за бъдещето? Или се запитваме какво правим с всичката тази отрицателна енергия натрупана в хората?

В средата на август 2016 година по молба на Учителите организирах Лагер на Образите. Мисията ни, както и всеки друг път, беше да работим на индивидуално и колективно ниво, тъй като всяка група е една идеална част от цялото. Както и всеки друг път, аз виждам само една част от плана и по време на лагера, а по някога и по – късно осъзнавам точно какво се случва. На този лагер, обаче се случиха неща, които напълно промениха гледната ми точка за ситуацията в България. Някои от тях са твърде големи и не ми е разрешено да споменавам на този етап, но най –важното е, че с помощта на всичките 13 прекрасни същества, които присъстваха, събирайки тяхната гледна точка и належащи ежедневни лични откровения, получих просветление.

Планетарно Възнесение чрез осъзнаване, медитация и духовни практики

Нека бъде ясно, че приносът към това осъзнаване е огромен на всеки един българин. Единствената разлика между хората на този етап е в скоростта на осъзнаване, припомняне и в обективността на гледната точка, нещо, което се постига с дълги години работа с вътрешния свят. На една от вечерите след дискусия се оказа, че имаме сериозен казус, който започна на индивидуално ниво, но постепенно се разкри като дълбоко вплетена колективна травма. Осъзнах, че всички българи задържаме отрицателна енергия в огромни количества. Не само към външни хора, а най – вече към себе си и близките.

Следващата сутрин се събрахме на плажа за сутрешна беседа и медитация. Последвах потока, по който Вселената ни насочи предната вечер и вместо да задълбавам в образите и медитацията по програма, канализирах нова пречистваща практика по казуса от предната вечер. И тогава се случи, докато водех медитацията, ми се явиха думите на учителя Дънов „ България е черният дроб на планетата“ , не можех да повярвам как не се бях сетил до този момент. Той е абсолютно прав с това твърдение, както всеки черен дроб и българите, събираме всички токсини на тялото в случая – планетата.

Всеки българин е една клетка от този орган. Това е и причината да сме пръснати по целия свят като нация, за събиране на токсини, отпадъци и предаването им в България. Тук, обаче токсините не са получени в следствие на неправилно хранене или злоупотреба с алкохол и други вредни субстанции, те се дължат на приемане на негативната енергия. Натрупаната отрицателна енергия вече е толкова много, че трябва да се вземат спешни мерки за почистване. Почти всеки българин е натрупал голямо количество хаос в себе си и е като бомба със закъснител. Стигна се вече до там, че ние не можем повече да задържаме.

Хората, които са неосъзнати и не знаят как да освобождават задържания хаос, го изпускат неконтролируемо навън и той, излизайки започва да ескалира. Тук трябва да се отдаде заслуженото на огромния вече брой осъзнати хора в България, които по един или друг начин ежедневно работят със себе си и това прави разликата до този момент. Замислете се защо в България цари мир, въпреки че навсякъде около нас имаше или има и в този момент конфликти? Причината са хората, които чувстват любов и по този начин се освобождават от отрицателния заряд. Представете си какво ще стане, ако хората, които чистят се удвоят, а ако станат четворно или десеторно повече?

Ние носим отговорността за планетарно почистване, за почистването на токсините в черния дроб, защото, както знаете, без него тялото не може да функционира. Само това е достатъчна причина да се гордеете, че сте се родили на това парче земя. Спомняйки си това, ще осъзнаете огромната отговорност, която всеки един от нас носи и вече по друг начин ще гледате на злобата и бедността в страната.

Те са просто следствие на задръстване в нас – клетките на черния дроб. Започнете да се прочиствате чрез медитацията, която ще получите и резултатите ще бъдат видими за толкова кратко време, че ще зарадваме и най – големите скептици. Тогава с любов ще си спомните думите на Учителя „ Само, ако знаехте на какви опашки се редят душите, за да се родят в България, няма да повярвате“.

Ние сме тези, които ще освободят колективното съзнание от ниските вибрации, чисто и просто като осъзнаем, простим и ги пуснем към земята, от където са дошли. Така чрез ефекта на доминото, един след друг ще освободим България, следователно и цялата планета от тежестта на трето измерение. Това е най- краткият път към достигане на светлината и планетарно възнесение.

Медитация за освобождаване и пречистване на отрицателна енергия

За медитацията няма определени изисквания, единственото най – важно е сами да почувствате по кое време на деня и на кое място да я изпълните. В началото ще ви е най – лесно, ако сте усамотени и дори някъде сред природата, но с течение на времето ще можете да я правите навсякъде – в такси към работа, или дори в метро сред много хора.

Настанете се удобно и бавно вдишайте през двете ноздри едновременно, колкото е възможно по – дълбоко. След това издишайте два пъти по – бавно с леко отворена уста. Направете това няколко пъти, докато намерите ритъма на своето дишане и успокоите ума.

С намерение насочете вниманието си навътре към себе си, към вътрешния си свят. Представете си, че вие сте центъра на Вселената. Вижте около вас връзките с вашето семейство, от ляво кармичната родствена линия по майчина линия, от дясно – по бащина линия. Също така и всички ваши приятели и познати навсякъде около вас. Започнете да осъзнавате болката, която изпитвате, както и моментите, когато сте се почувствали наранени. Също и тези, когато вие сте наранявали другите. На някакво ниво това е едно и също. Спомнете си, когато колеги и приятели, семейство и роднини, са ви обвинявали, били сте осъждани, нападани, неразбрани. В момента, в който започнете да си насочвате вниманието към тези моменти, подсъзнанието ще ги изкара на повърхностно ниво.

И тъй като вие вече сте израснали достатъчно, за да осъзнаете, че няма насилници и жертви, че това е просто част от пътя, започвате да прощавате и да отпускате. Когато виждате тези отрицателни моменти в себе си, в съзнанието си, чрез картини или чувства, ясно заявете: Осъзнавам. Прощавам. И отпускам. И вижте как от центъра на вашето тяло се спуска една тръба до центъра на Земята. Вижте или почувствайте как цялата отрицателна енергия тръгва по тръбата и се спуска към земния център. Земното ядро е мястото, от което е произлязла всяка енергия на повърхността на Земята, и при нейния разпад, трябва да се върне обратно.

Отдайте цялата болка, цялата негативна енергия, всичко, което задържате в себе си. Всичко, което сте приели отвън или носите по кармичен път. Пуснете го по тази тръба към центъра на Земята. Отдайте цялата негативна енергия, която сте натрупали през този ден, през тази година, през целия си живот. Отдайте я на Земята, за да може да я трансформира и да я изпрати обратно на повърхността като положителна такава. Земята е същество от много високо ниво на съзнание и вие не трябва да се притеснявате, или да мислите за количеството отрицателна енергия, което тя поема.

Вашата работа е да събирате и да отдавате на нея, тя знае как да отработи хаоса и да го върне обратно на повърхността като любов. По този начин следвайте потока от картини или чувства, които подсъзнанието ще ви подаде, спомнете си за всички обиди, които сте отправили или сте приели. Спомнете си за вината, осъждането, тъгата, злобата, съмнението и омразата към дадени хора или техните действия, и отново простете и отпуснете всичко което ви тежи. Когато изчистите себе си, ще започнете и кармичните бащина и майчина линия. Отговорността винаги пада върху най – осъзнатите в семейството. Приемете това като голяма чест, защото чрез трудностите трупате свободна воля, а тя е най – ценната валута във Вселената.

Препоръчвам ви да започнете тази медитация от новолуние, защото тогава ефектът ще бъде най – силен. Да я правите в продължение на 3 седмици и след това 7 дни да почивате до следващото новолуние. И така 3 цикъла. Ефектът ще е мигновен и уникално прочистващ, както на индивидуално, така и на колективно ниво.

Да бъде мир на Земята, мир сред Хората и мир в Сърцата ни!

Пламен Топузов


Етикети ,
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0