Tворене от Сърцето и Ума

Статия написана от на 11.01.2016

Разговор на Тот с Друнвало

относно творенето и разликата между творенето от Сърцето и Ума чрез Мозъка

При разговор с извисения учител Тот, той му казва: „Друнвало, ние, земните жители, винаги сме се опитвали да намерим връзката между съществуването в човешки облик и съзиданието. Ние (Извисените учители) непрекъснато се стараехме да свържем човешките мисли и дела с чудесата. По-рано смятахме, че вече сме го разбрали, но днес знаем, че тук има нещо повече. Стана ни ясно, че когато човек твори с главата си – с помощта на разума – той използва един инструмент, който принадлежи на полярността. И дори ако намеренията му по принцип са добри, умът винаги ще създава както доброто, така и злото, защото такава е неговата природа. Предлагам ви да творите единствено чрез миниатюрното пространство на сърцето си, защото сърцето познава само единството и реализираното намерение няма да притежава тъмна страна.

ДА ТВОРИМ С УМА

Често се молим на Бог за разни неща, от които смятаме, че имаме нужда, но нищо не става. „Ефектът на Исая“ /Грег Брейдън/ ни обяснява къде е причината. В древните свитъци се казва, че всяко чудо започва с вниманието или фокусирането на ума – вие насочвате вниманието и мислите си към онова, което искате да се случи. Да речем, че искате да се излекувате от някаква тежка болест и насочвате мислите си към поразената част от тялото си. Разбира се, това не е достатъчно, за да се случи каквото и да е, но е първата съществена стъпка, за да започне процесът на изцеление.

След вниманието идва намерението. Да продължим със същия пример. След като насочите вниманието си към болното място в тялото, прибавяте намерението болестта да си отиде. Но и това не стига. За да има резултат, трябва да включите още три неща – менталното, емоционалното и физическото тяло. Менталното тяло или умът трябва да си представи, че болната част от тялото е оздравяла; след това да поддържа образа на един напълно здрав орган, без никакви нарушения. И да знае със сигурност, че лечението започва сега, в този момент, или ще настъпи след точно определено време – зависи коя от тези идеи ще приеме. Бихте ли допуснали, че мигновеното изцеление е възможно, или според мисловните ви убеждения е необходимо повече време? Всичко това е твърде съществено, но все още не е достатъчно.

Тук на сцената излиза емоционалното тяло. Човек трябва да се почувства напълно здрав, освободен от всякакви болести – наистина да го усети с емоциите си, а не просто да си мисли как би трябвало да се чувства. Но нищо няма да излезе от всичко това, ако не включите и третата част. Колко много хора са се молили, използвали са всички изброени по-горе етапи, били са напълно сигурни, че ще стане, плакали са с часове – и нищо. Причината е, че не са включили третата стъпка. Обаче почти всеки я забравя или не й отдава значение. Последната част – тази, за която не се сещаме – е физическото тяло. В нашия пример – трябва да почувствате, че заболялата част от тялото е напълно излекувана и здрава. Това не означава просто да си го представяте мислено или да претърсвате тялото с помощта на ума си.

Трябва да се вслушате в телесните си усещания и наистина да почувствате реално, физически как тялото ви откликва. Вече не изпитвате болка; напротив, мястото, върху което сте фокусирали вниманието си, се изпълва с жизненост. Тялото ви е здраво и красиво. Но има и още нещо, за което не се споменава в ръкописа „Ефекта на Исая“. Тот твърди, че когато творим чрез разума, с намерението си създаваме и двете полярности. Например, ако се молим за мир, получаваме както мир, така и война.

ДА ТВОРИМ СЪС СЪРЦЕТО

Сърцето, обаче, е съвсем различно. То твори чрез сънища и образи, които се проявяват като чувства и емоции. Този тип творчество не си служи с логика, затова не му е нужно да следва някакъв логически път, за да премине от едно състояние в друго. Ако отправите молитва за дъжд, която излиза от сърцето, може да завали начаса, нищо че на небето само преди минута не се е виждало нито едно облаче. Ето още едно, последно късче информация, която ви е нужна, за да сътворявате съзнателно: да се убедите на практика, че независимо под каква форма ви се представи, миниатюрното пространство на сърцето винаги поддържа пряка връзка с триизмерната реалност на звездите и планетите.

Понякога тя не ни се разкрива веднага, но ако продължим да навлизаме в сърцето си, накрая ще я намерим. Това е много важно, защото тъкмо заради тази обратна връзка със звездите и планетите бляновете на сърцето се проявяват в нашия свят. Думите ми ще ви помогнат да осъзнаете, че тялото ви е светлина, че светът, в който живеете, също е светлина и че те са директно свързани с вашето съзнание. Живейте в сърцето си, обгърнати от полето Мер-Ка-Ба, живейте и творете в това свято място – ако тръгнете по този път,най-накрая ще разберете кои сте в действителност и ще започнете да осъществявате свещената си мисия в живота. „


Етикети , ,Коментари

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани с *
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0