По следите на древните маи

Ритрийт мексико 2024

28.11.2024 - 12.12.2024

Мексико е дом на душите на древните магьосници и се намира в непосредствена близост до древната Атлантида. Това, а и факта, че Мексико се намира дълбоко в западното полукълбо, означава, че ще имаме възможност да работим с посоката на Запада – смъртта, но не като смърт каквато ние познаваме, а като прераждане на съзнанието в същото тяло. Екхарт Толе казва…Смъртта е събличане на всичко, което не сте. Тайната на живота е в това да „умреш докато си жив“ и да разбереш, че смърт няма. Ние с вас ще имаме възможността да тренираме съзнанието ни да живее вечно, точно както древните Аватари в Атлантида и магьосниците – шамани в Мексико.

hotelmek

5 звезден резорт в частният квартал Плая Кар

Плая Кар е подобен на Бевърли Хилс частен квартал с невероятни къщи, езера, голф игрище и много красива природа и в същото време на пешеходно разстояние от центъра на Плая Дел Кармен. Плая Дел Кармен е сред най – красивите курорти на мексиканската Ривиера Мая на Карибско море. Безкрайни плажни ивици бял пясък, кристално чисти води и кокетни малки улички, обградени от сгради, в множество ярки цветове в типично весел мексикански стил.

Playa-del-Carmen

Едни от най-красивите плажове на Ривиера Мая

Белият пясък, палмовите дървета и кристално чистите тюркоазени води са запазените марки на плажовете в околността. Тук можете да се гмуркате с шнорхел с морски костенурки, скатове и цветни риби, да се отпуснете на брега или да плувате в спокойните води. Ще започнем приключението с релакс на едно вълшебно място и зареждане на душата, чрез нейното огледало – очите. Красотата на Карибско море е несравнима и дълбоко променяща, както сами ще се убедите.

staqmek

Комфортни Стаи в Хотела

Красиви и комфортни стаи, където може да релаксирате след дългите и динамични дни. Както знаете нищо от програмата не е задължително, така че може просто да наблегнете над вашия слънчев загар или да се насладите на някои лечебен масажи. Всичко това ще бъде преценено на място, според зависи от това как се чувства всеки и от какво има нужда.

Побързайте да се запишете за нашето невероятно приключение

За повече информация относно програмата, цени, записване и др., не се колебайте да се свържете с нас:

📲 тел. 0877786900; 0885552568
👉пишете на фейсбук страницата Амилиус – България
📩 имейл на info@amilius.bg.

Това ще бъде един бутиков Ритрийт и ще бъде организиран специално за хора, които искат да се променят и да надграждат себе си, докато се наслаждават на плодовете на живота тук и сега, в този момент. За нас е важно да организираме едно изключително преживяване, което ще помните и ще ви топли като огън през зимата. Вижте някои от местата, които ще посетим:

koba

Коба

Коба е сред от най-големите руини в региона и е сред най – големите открити маянски градове. Името му означава „вода, разбъркана от вятъра“ , подходящо име, тъй като е заобиколен от две големи лагуни. Това е портал към вътрешният свят, който Маите са използвали в дълбока древност. Тук те са се свързвали с духовете пазители и са получавали насоки. Същото ще направим и ние с вас.

asul

Сеноте Азул

Сеноте идва от маянски език dzonot или ts’onot, означаващо „кладенец“. Маите смятали, че сенотетата са портали към подземния свят и могат да бъдат средство за общуване с боговете. Сеноте Азул е прекрасно местенце, част от подводната речна система на Ривиера Мая, преведено на български Синя вода. Можете да видите впечатляващи сталактити и сталагмити, кристално чистата вода е перфектна за плуване и гмуркане, а многобройните рибки правят преживяването изключително приятно и вълнуващо. 

Храмът Чичен Ица

Един от най – известните храмове в света – Чичен Ица, който неслучайно е част от Новите седем чудеса на света. Този археологически обект е живо доказателство за това, че знанието е най – голямата сила. По-високопоставеният в обществото на маите е този, който е държал знанието. Когато пляскате с ръце около пирамидата, чувате нормално ехо на звука. Но когато го направите на стълбищната линия, звукът от пляскането се трансформира и се връща към вас като звук на птицата кетцал (Quetzal).  Тук ще прекараме по голямата част от деня и ще правим различни ритуали и медитации. На това място ще осъзнаете визията и вярата на маите и техните учители Атлантите.

ostrovis

Острова Исла Мухерес

Буквално преведено на български, името на острова означава „Островът на жените“. Вярва се, че е кръстен така заради откритите през 16 век скулптури, изобразяващи само женски божества. Островът не е бил обитаван от маите, напротив, бил е изцяло посветен на Иксчел, маянската богиня на любовта и плодовитостта и само най – висше стоящите жреци са имали достъп. Това е идеалното място да се свържем със своята женска енергия, креативност, смирение, отдаване, онази наша страна, която умее да твори и да дава безусловна любов.

5 звезден All Inclusive Resort

Новият ни резорт се намира на Карибско море. Белите пясъци и небесно синята вода ще ви запленят от първият миг. Освен всички спиращи дъха гледки, природа невероятна латино атмосфера в офертата имате включен All Inclusive пакет, които ви дава възможност да се насладите на вкусна храна от различни култури в някой от 6те ресторанта на хотела, всички напитки също са включени през цялото време.

hramtulum

Храмовия комплекс на Тулум

Градът е разположен на върха на хълм и има спираща дъха гледка към кристалните води на карибско море. Зад руините на крепостните стани на Тулум се крият множество интересни постройки, най-важните сред които са три – Ел Кастильо, Храмът на фреските и Спускащия се бог. Маите са вярвали, че Бог се спуска на това място и могат да комуникират с Него.

ritual

Ритуалът Темаскал

В този ден, при желание на групата, ще имаме възможност да направим един от най-популярните индиански ритуали –Темаскал. Темаскал е пречистващ ритуал, запазил се до наши дни, благодарение на народите на Северна Америка и Мексико. По време на церемонията човек се чувства сякаш се връща в началото на живота си, усещането е все едно си в утробата на своята майка. Помага за изчистване на всички страхове, заключени дълбоко в подсъзнанието. Този процес ти помага да се освободиш на физическо и ментално ниво от всичко, което ти е пречило да реализираш собствените желания и намерения във всички аспекти на личния живот.

Островът Исла Холбокс

Ако все още имате ентусиазъм, може да организираме още една допълнителна екскурзия до един от най- екзотичните острови в Мексико – Исла Холбокс. Освен с белите пясъци и кристално чистите води, този остров ще ви очарова с многобройните фламингота, които обикалят свободно. По желание може да плуваме с бели акули и ако имаме късмет и времето позволи да останем вечерта, може и да видим звезден планктон в морето. Това е прекрасно място за да започнем да си спомняме, че ние винаги сме били прекрасни същества и просто трябва да се пробудим за живота, следвайки примера на красотата на природата. На това невероятно екзотично място ще успеете да се свържете с най – красивата си версия.  

Екзотичният парк X-Caret

Паркът е известен със своите водни актракциони и богата разновидност на екзотични животни. Там могат да бъдат видяни някои от най-редките видове като: фламинго, папагали, ягуари и още много други, които сме виждали само по филмите. В парка има плуване през река в абсолютно автентичният й вид, която преминава през красотите на целият парк. Може да се възползвате от шнорхелинг във водите на Карибско море, плувайки сред пъстроцветни риби. Екскурзията не е включена в пакета и е по желание. 

Кой е Пламен Топузов?

Пламен Топузов е човек, който работи чрез интуитивно насочване, вижда ясно енергията и има способността да я насочва, докато съзнанието се настрои на необходимата честота, за да изправи деформациите на съзнанието или да разреши всеки един казус в живота. Пламен е водещ, лектор, писател, лайф коуч, рейки мастър и инфлуенсър, който е помогнал на много хора да намерят пътя към себе си. Основател е на системата Алхимия на Съзнанието. Книгата Алхимия на Съзнанието, както и семинара са помогнали на хиляди души в България да открият себе си. Той е автор на още десет семинара, които „сваля“ от Вселенската Информационна Банка – Акашовите Записи, за да помогнат на хиляди в търсенето на вътрешната светлина. Пламен работи постоянно през последните 10 години и посвещава целия си живот и енергия на връзката с духовния свят и използва наученото, за да помага на хората да открият собствената си божествена автентичност.
Той е сертифициран учител от Школата по Припомняне на Друнвало Мелхизедек – автор на Древната Тайна на Цветето на Живота. Също така се е обучавал и от древното изкуство на Кабала, взимал е участие и в церемонии, провеждани в Мексико от древните маи през декември 2012 година за края на календара на маите. Живял е с племената Коги и Аюлако в планините Сиера Невада в Колумбия. Единайсетте му посещени в Бали и работата с Хинду учителите му помагат да осъзнае свое прераждане в древна Индия и да продължи вечната мрежа на енергиен обмен, която съществува по Цялата Земя, но е най – развита именно в Бали.
Продължава обучението си до ден днешен в Египет, Тайланд, Шри Ланка, Камбоджа и други държави по целия свят, където изследва енергиите на Сътворението до ден днешен.
За този лагер не ви трябва някаква специална подготовка, нито определени познания, всичко, което е нужно е просто да последвате интуицията си – гласът на душата. Това приключение може да ви послужи като регресия, чрез която да си спомните своята Божествена автентичност и работейки с инструментите, които ще получите, да започнете да се връщате към своята най – добра версия.

Ритрийтите са създадени с цел да ви помогнат да преминете по възможно най – лежерния и спокоен начин през трансформациите, от които душата ви има нужда. Практиката и множеството променени гледни точки на хора, които са инвестирали в себе си, доказва, че това е най – голямата, важна и животопроменяща инвестиция. Променяйки начина си на мислене, посаждате семена за промяна на цялостния начин на живот. Именно това ще се случи и с вас по време на този Ритрийт. Участниците споделят, че прилагайки техниките, медитациите и гледната точка, които са научили сред природата, успяват да направят огромна трансформация само за няколко седмици. Всяка една от правените медитации и техники, има за цел да помогне на участниците да открият индивидуална пътека, която обаче да ги свърже с Цялото. Крайната цел винаги е една, но всеки носи своя уникален отпечатък и потенциал, с който да я достигне.


Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0