Семинар Как да направим Егото свой съюзник

Статия написана от на 30.03.2021

Егото

Хората постоянно използват думите „его“, „егоист“ или „егоизъм“, в повечето случаи без да осъзнават напълно смисъла им. Важно е да разбирате пълния смисъл да думата „его“, защото нейното разшифроване може да промени гледната ви точка за живота.

Егото има две проявления – материално и духовно. Материалното его, това сме ние тук и сега – материалният свят, всичко наоколо, което виждаме. Материалното его е личността на човек. Тази личност трябва да бъде научена да пази и разширява личните си граници, но в същото време да уважава границите на другите наоколо.

Духовното его е душата, голямата картина, за която сега започваме да се пробуждаме. Материално его е малката същност, тук долу на Земята и всичко, което се случва в нашето ежедневие – това е фокусираната гледна точка на духа. От другата страна, Духовното его е божествената част, която се намира вътре във всеки един от нас. Тя е много по – близо до Единното съзнание от нас, но все пак е отделна от него. Трябва да се научим да чуваме това, което иска да ни каже голямата картина или духовното его, за да се научим да следваме Божествения план и това ще сбъдне великия план на душата ни. Духовното его е божествената гледна точка и за да сбъднем мечтите си е много важно да се научим да го чуваме, а не просто да слушаме. 

Ние сме тук и сега 

в този материален свят, за да чуем голямата картина – Духовното его и да приложим наученото от нея, но без да изкривяваме информацията твърде много. Нашата мисия е да намерим баланс между двете същности.

Повечето хора не могат да чуят голямата картина (духовното его) и това им носи много нежелани ситуации в живота. Много е важно човек да се научи да чува духовното его. Духовното его е голямата картина, Божествената гледна точка, която вижда целия аспект на Сътворението. Всеки един от нас има по една такава същност, някъде във високите нива на съзнанието си. Тази духовна същност може да види всичко, което ще се случи с нас в бъдещето – всичките възможности, всичките вариации, всичките комбинации. Само си представете какво вижда вашето духовно его. Ако осъзнавате, значи разбирате и колко е важно да се свържем с този свой висш аспект, но в същото време трябва да не забравяме материята, в която живеем ежедневно.

Има хора

които се занимават с духовно от доста време и започват да обръщат внимание само и единствено на духовното его. Това са крайно духовните хора. Те започват да пренебрегват материалното его – спират да се къпят, спират да обръщат внимание на пари и всичко в материалния свят, започват да живеят като номади. Те започват да неглижират малкото его (физическото тяло), съответно и този свят, който то е създало. Защото това его, което ние виждаме, е създало този свят, който ни заобикаля и ние трябва да се научим да го уважаваме и да го разбираме, а не само да го мачкаме, игнорирайки го. Тези хора живеят като цяло пълноценен живот, но никога няма да бъдат удовлетворени, ако не приемат и материята.

Има и немалко хора, които са изпаднали в крайност на материалното его. Те се интересуват само от материални придобивки – мъжете използват цялата си енергия, за да работят и да могат да си купуват скъпи играчки, с които да впечатлят жените. От друга страна материалните дами се интересуват само от външния си вид, защото това е визитката им към същите тези мъже, които се стараят да ги впечатлят. Тези хора влизат в капана на материалното его и започват да се въртят по безкрайната му спирала. Разбира се, че няма нищо лошо в това да харесваш и да дерзаеш за материални придобивки, ако това не ти е основен приоритет. Защото хората, които живеят по този модел, рано или късно започват да чувстват една огромна вътрешна пустота. 

Идеята е 

да осъзнаете, че едното не бива да бъде за сметка на другото и че тези две реалности могат да съществуват заедно. Крайностите ни отдалечават от баланса, а както се досещате, това само довежда до нови нежелани ситуации в живота ни. Важно за нашето израстване е да се научим да приемаме и двете състояния, да можем да боравим с тях. Ние сме тук и сега в този материален свят и трябва да се научим да оценяваме материалното его, като опознаем начините, по които то действа, какво му пречи и какво го стимулира. И в същото време ние трябва да си спомним нашата Божествена връзка с духовното его, но да не прекаляваме с отделянето от тази реалност. Материята и духовното трябва да живеят ръка за ръка, те имат причинно-следствена връзка. Първото нещо е духовното, то дава напътствия. След това ние ги проявяваме тук и сега в материалното.

 

На този семинар ще ви покажа:

  • Как да разграничавате духовното и материалното его;
  • Как да не изпадате в техните капани;
  • Как да извличате най-доброто от тези две ситуации;
  • Как да уравновесявате тези две състояния;
  • Как да ги свързвате едно с друго;
  • Как да живеете в мир, любов и хармония с цялата природа, с всички хора, да не пречите на никой и в същото време вие да се чувствате добре.

Ще ви помогнем да си спомните как да творите в този свят, тук и сега, всяко едно нещо, което пожелаете и в същото време да бъдете свързани с всичко около вас, за да живеете в свят изпълнен с изобилие. Ще получите необходимите инструменти, с които ще можете да продължите да израствате, дори след края на семинара.

 


Етикети , , ,Коментари

КоментирайКоличка

Виж количката


Търси
Количка
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0

Creative Digital Studio - EME.bg