Време на пробуждане

Статия написана от на 27.12.2021

За древните египтяни

бога на слънцето Ра бил върховното божество, което почитали. До деня на Зимното Слънцестоене се смятало, че Ра бил болен и слаб поради намаляването на деня, а след този ден започвало неговото оздравяване. Тогава древните изпълвали домовете си с палмови листа, които символизирали победата на живота над смъртта. Макар че днес коледната елха се счита за християнски обичай, всъщност той възниква много по – рано в древността. Да си спомним, че дори спасителят на човечеството Иисус се е обучавал в древен Египет и вероятно още по онова време е виждал обичая там. Има дори и други обичаи пренесени от древен Египет в християнството, като възкресението на Озирис и победата на Хорус (светлината) над чичо му Сет (мрака).

Всяка година по време на Зимното Слънцестоене древните египтяни празнували като украсявали храмовете, домовете си и вечнозелените дървета с венци. Процъфтяващите растения символизират вечен живот, мир и благоденствие, което е било изключително важно за народа им, тъй като по време на зимата, Богът на слънцето Ра е болен и слаб. След слънцестоенето Ра бавно започва да свети по-ярко и по-силно, а безсмъртието на вечнозелената палма символизира и трансформацията от вътре на вън и раждането на живота с приближаването към пролетта.

Иисус не е роден на Коледа

има множество доказателства за това. В древни текстове се твърди, че е роден през пролетта. Може би най – силният аргумент е, че ако е роден на 25ти декември Иисус е бил козирог, всеки, който има дори повърхностни познания по астрология би се съгласил, че един козирог не би пожертвал себе си, за да изкупи греховете на човечеството. Козирозите имат много положителни черти, но саможертвата и прекаленото себеотрицание не са сред тях. Това, което се случва всъщност е, че на 25ти декември се случва нещо уникално в Космоса, което влияе изключително много на всичко тук долу на Земята. В този момент се подреждат поясът на Орион със Сириус и Слънцето. Поясът на Орион, който се състои от три звезди, отговаря на тримата Мага (влъхви), които трябва да препознаят Месията.

Сириус или Витлеемската звезда, която се появява от изток и раждането на Слънцето, което дава живот на Земята. Тези небесни обекти се изравняват в диагонална линия, което дава възможност на всеки Осъзнат човек да трансформира всички свои слаби страни в силни или своята нисша същност във висша. Това е космическото израстване, което е осъществил Иисус, превръщайки се в Христос. Тази информация не би трябвало да разваля този светъл празник, а напротив би следвало да ви помогне да се пробудите и да осъзнаете, че на 25ти декември, не се е родил човекът Иисус, а неговата Божествена версия Христос.

Разбирайки как работи Космоса (Ред)

Иисус е разбрал как да трансформира своята нисша същност (Его) във висшата такава Христос и след това да балансира двете същности и да напусне физическия свят чрез процеса на възкресението. Това му е позволило да се превърне в съвършеното Божествено съзнание, което почитаме до ден днешен. Нека в този наистина Светъл ден, когато се ражда Светлината за света да си спомним, че самият Иисус ни призовава да следваме неговият завет и да се опитаме да направим ревизия на своята собствена ценностна система. Това е идеалното време да се вгледаме в себе си и да простим за всички обиди и разочарования, за всичко, което ни тежи без значение колко несправедливо изглежда. Защото обидата и гневът пречат най – вече на нас самите. Нека намерим сили да отпуснем старото и да бъдем отворени за всички чудеса, които ни предлага новото.

Време е

да си спомним, че всичко, което не ни харесва може да бъде променено, ако променим начина, по който гледаме на ежедневието и връзката ни с хората в него. Момента на израстване настъпи, останалото е във ваши ръце…Коментари

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани с *
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0