Цената на мечтите

Статия написана от на 22.09.2021

Цената на мечтите

Всички ние обичаме да мечтаем. Реалността е изградена от реализираните мечти на хората, които са мечтали в миналото. Всеки един предмет в материалния свят е бил в някакъв момент само визуализация в главата на даден човек. Същото важи и за хората, които влизат в живота ни, дори може би сте чували, че сами избираме родителите си. От съвсем невръстни ни учат да визуализираме мечтите си с въпроса „Какъв искаш да станеш като пораснеш?“, с желанията ни към Дядо Коледа, с пожеланията на рождените дни и с духането на свещичките. Всичко това има за цел да ни научи да мечтаем.

Мечтите са прекрасен инструмент

за творене на реалността, когато обаче знаем как да го използваме осъзнато. За да се превърне една мечта в реалност, има път, който трябва да бъде извървян. Този път обсъждаме и разучаваме детайлно на семинара „Алхимия на Съзнанието“, вярвам, че всички които са участвали ще се съгласят с това твърдение.  Мечтите са нашето въображение, когато то работи на плюс. Когато обаче работи на минус, тогава наричаме опита си страхове и притеснения, а както знаем тези състояния ни носят само травмиращи преживявания.

При нас хората всичко започва от две основни състояния, халюцинации на плюс или на минус, това са нашите мечти или съответно нашите страхове. Мечтите са това, което желаем, а тяхната противоположност или огледалният образ, са нашите Страхове. Това са състоянията на съзнанието, които не желаем да преживяваме, защото в повечето случаи са доста травмиращи. Ако само осъзнаем, обаче че да избегнем тези моменти е невъзможно, ние бихме били доста по – обрани в заявяването на желанията си.

За да получим това, което желаем, ние трябва да минем и през противоположното, през това, което не желаем. Това е цената, която повечето хора не осъзнават докато ежедневно трупат мечти в главата си. Сътворението работи на принципа на детска люлка в парка, трябва да има баланс между люлеещите се, иначе единият е отгоре, а другият отдолу, но това, че едното дете е по-горе или по-долу, не означава, че не съществува.

В огледалния образ

не винаги виждаме неща, които ни харесват и често се правим, че те не съществуват, но знаем, че това е само заблуда и всъщност пъпката, бръчките или примерно белите косми са напълно реални. Същото важи и за страховете или притесненията.

Всеки един от нас ежедневно иска твърде много неща и в повечето случаи не осъзнаваме, че не можем да им платим “ Цената“. Представете си колко много неща искате в ежедневието си – нова връзка с мъж или жена, искате детето ви да бъде послушно, искате нова кола, нов бизнес, повишение в работата, искате внимание, здраве, сила, дори елементарни неща, като да ви направят хубаво кафе или да ви сготвят вкусен обяд и какво ли още не.

Всички имаме изключително много желания

ежедневно, без дори да осъзнаваме. Представете си какво количество желания трупате за един ден, за седмица, за месец или за една година – това са огромен брой мечти, които се натрупват в нашето подсъзнание. Това обаче означава, че трупаме и обратното на желанията, това което не желаем, тоест страхове, потиснатост, срам, осъждане, вина, гняв, съмнение и всичко онова, което не желаем да ни се случва в живота. Вселената обаче е справедлива и иска първо да платите това, което не искате, за да получите това, което искате. В Сътворението няма такова понятие като кредит, освен позитивната Карма разбира се, но това би означавало, че в някакъв момент вие вече сте заработили своя „доход“, който сега получавате.

Общо взето Вселената казва това, което е казала баба Ванга: „За да получиш, трябва да дадеш.“ Вие ежедневно пишете списък с желания и Вселената ви казва, че първо трябва да платите, а цената са противоположните преживявания на всичко яко, което сте поръчали. Плащането може да се изразява в чувстване на вина няколко месеца или срам, ще чувствате гняв или омраза, ще имате различни житейски ситуации или нещо друго, което е индивидуално за вас и вашите желания, но винаги ще бъде в баланс с това, което сте поръчали. Това е цената, която трябва да се плати, за да получите вашите желания.

Хората не разбират

това, защото са фокусирани само върху своите мечти и очакват да ги получат, без да се интересуват защо страдат. Дори не подозират, че когато си платят желанията, тогава Вселената ще им ги предостави. В такива моменти се получават недоразуменията между хората и живота, и след това влизаме в кръговрата на проблемите и започваме да се чувстваме като в лабиринт. Тогава желанията започват да се сбъдват все по-рядко. Защо? Защото ние искаме твърде много и не сме готови да платим цената.

Различни инструменти

за работа със себе си, от къде идват вашите страхове и притеснения и как да ги изживеем по-леко, за да се насладим след това на мечтите си, можете да научите от книгата „Алхимия на Съзнанието“. Препоръчвам също и ежедневни медитации, тъй като те ще ви помогнат да успокоите ума си, да погледнете по-дълбоко в себе си, да прозрете отвъд вибрацията на осъждане, вина, очаквания, тъга, притеснения и различните видове страхове, които таите в себе си. Само когато осъзнато осветите и надраснете тези свои навици, породени от прекаленото мечтаене, само тогава ще успеете да се извисите  над тях и да достигнете до високите вибрации на душата, необходими за превръщането на мечтите в реалност.

В Единство и Хармония,

Пламен Топузов


Етикети , ,Коментари

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани с *
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0