Как да използваме енергията на слънце в Рак и силата на Водата ?

Статия написана от на 06.07.2021

Енергията на слънце в Рак и силата на Водата

В днешно време не е тайна за никого, че всичко около нас е енергия. Дори плътният материален свят е създаден от безброй миниатюрни енергийни частици, наречени Атоми. Това, за което ще поговорим в този времеви пространствен момент на вечността е енергията, в която се намираме астрономически, в този период от годината.

От 21 юни до 22 юли слънцето е в зодия Рак. Не пренебрегвайте тази статия само защото си мислите „аз не съм зодия рак“ или защото „зодиите нямат никакво значение“. Може да имате Рак на някое от другите ви нива на подсъзнание или в някоя от сенките си. Това го обяснявам подробно на семинара „Алхимия на Съзнанието – втора част“. Другият вариант е да се замислите дали имате хора Рак или Козирог ( сянката на Рака ) в живота си и дали се разбирате с тях. Това е изключително важно, защото показва какво се случва във вашето подсъзнание. Започвате да се чувствате изгубени или да се обърквате? Това е напълно нормално, просто осъзнайте, че едва сега започвате да разбирате за силата на Зодиака.

За момента ви е важно да разберете, че дори и да нямате Рак в наталната ви карта, то вие все пак сте човешки същества и имате 80% вода в тялото си, а силата на Водата не е за подценяване. Напротив, това е движеща сила за всички нас, без Вода животът такъв какъвто го познаваме не може да съществува. Всеки човек има ментално и емоционално тяло, а в тях се съдържат четирите елемента. Това е темата на семинара „Алхимия на Съзнанието – първа част“, както и на популярната вече в България книга – Алхимия на Съзнанието. Така че представената тук информация важи за всички нас, за някои в по-голяма степен от други, но все пак в голямата картина важи за всички.

Тази зодия отговаря за дом, семейство, безопасност, растеж, близост, способността да се грижим за другите, за чувствата на всички нас, за нежността, обгрижването, отпускането и дори за нашата несигурност. Стихията на зодия Рак е Вода, което от Алхимична гледна точка говори само по себе си достатъчно, дори и да не задълбаем в детайлите на Рака. Може да прочетете статията за елемента Вода тук, а ако желаете още разяснения, можете да ги намерите в книгата „Алхимия на Съзнанието“.

Девизът на зодия Рак е „Аз чувствам!“ (и искам да го споделя с всички). През този период наблюдавайте чувствата си. Усетете дълбочината на своите сетива и се опитайте да им се доверите. Помислете какво чувствате към себе си, към любимите си хора, към света и към всяко едно нещо, което правите в ежедневието си. Чувствата ще ви кажат много за това което се случва във вас в дълбочина и за всичко, което сте „замели под килима“. Трябва само да притихнете и да слушате внимателно.

Присъщи качества на хората раци са интуитивност, любезност, отзивчивост, чувствителност, много добра памет, живо въображение, чувство за хумор, любов към родината. Другата страна на тези положителни качества са раздразнителност, нерешителност, депресивни състояния, злопаметност, потайност, свръхчувствителност, прекалено задълбаване в проблемите, мрачно настроение. През този период наблюдавайте себе си и проявлението на характерните за тази енергия проявления. Може да записвате наблюденията си на телефона, на лист хартия или най-добре в тефтер, в който да следите прогреса си. Да записвате това, което се случва с вас в дневник, е чудесен начин да проследите кога какво ви се е случило, как сте реагирали на определена ситуация и дали сте успели да промените настройката си и съответно реакцията си. Това е пътя към истинското израстване и следващата стъпка към тъй желаното от всички просветление.

По този начин вие давате сами на себе си възможност да се поздравите за развитието си и да се гордеете със себе си (Да, скъпи Раци, това е възможно)! Да не бъдете толкова тихи и скромни, което е присъщо на енергията на Рака, а да поздравите пламенно себе си в огледалото ! Енергията на Рака е много подходяща за работа с интимността, съчувствието и нежността. Култивирайте в себе си нежността и мекотата през този период и вижте как отношенията ви с половинката стават по-интимни и нежни.

За необвързаните този период на съчувствие е възможно да покани в живота ви нежността на бъдещ партньор. Всичко зависи от вас и от това какво можете да си позволите в главата си. Позволете си през този период да наблюдавате себе си. Започнете да осъзнавате дали проявявате някое от качествата на Рака, в какви ситуации се проявяват, как реагирате и дори как тече комуникацията ви с хора, представители на зодия Рак.

На лагера в Банско, който ще се проведе от 29 юли до 02 август 2021г., ще работим със Зодиака и ще разгледаме как различните зодии се проявяват в нас и в живота ни. Ще се учим от древното знание на астрологията, пречупено през призмата на Алхимия на Съзнанието и ще наблюдаваме как тези 12 състояния се проявяват във всеки един от нас. Всичко това ще се случи по време на разходките в прекрасната Пирин планина. Повече за това преживяване може да прочетете ТУК.

Бъдете Творци на Своите Мечти !


Етикети , , ,Коментари

Напишете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са маркирани с *
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0