Интервю с Пламен Топузов за вестник „Психо“

Статия написана от на 21.09.2020

 

Въпрос: Част от детството ви е минало в Сибир, където, по думите Ви, съзнанието ви се е пробудило и устремило към израстването. Как се случи това? Конкретна случка ли Ви пробуди, или самият начин на живот там?

Отговор: Цялостното преживяване там беше трансформиращо за мен, защото имах възможност да разгърна свободния си дух и по този начин да положа основите на всичко това, което градя днес. Огромното пространство на това място и природата ми помогнаха да си спомня, че има нещо повече от това, което се вижда с просто око.

В: Обръщането навътре към себе си, казвате, Ви е срещнало с Вашите духовни учители. Кои са те? Каква информация получавате от тях?

О: Когато се обръщаме навътре и се научим как да оставяме информацията, ние започваме да разглеждаме реалността като сферична, а не като линейна. Минало, настояще и бъдеще се преплитат и получаваме достъп до абсолютно цялата информация във Вселената. В началото работех с ангели и архангели, към този момент работя повече с възнесените учители. Ще спра до тук, защото това е въпрос, който сам по себе си изисква много внимание и е дори тема за отделно интервю.

В: Какво представлява Алхимията на съзнанието? Постижима ли е за всеки, или е необходим определен минимум, който човек предварително трябва да е покрил?

О: „Алхимия на съзнанието“ е начин на живот, отделен език, чрез който Бог ни говори и напътства как да трансоформираме съзнанието си от човешко в Божествено. Преди нас това вече е правено от хора в историята, най – известните от тях са Буда и Иисус. Знанията са абсолютно достъпни за всеки един човек, ако има минимум, то той е желанието на хората да усъвършенстват себе си. На семинара „Алхимия на съзнанието“ се дават необходимите инструменти, за да може да започнат да разчитат този език. Това ще им помогне да се научат да слушат тялото си, интуицията и да разчитат ежедневните си ситуации.

Знанията и техниките, включени в семинара са изцяло насочени към вашите мисли и чувства. Към опознаването и разграничаването им в дълбочина, балансирането на мъжкото и женското начало във вас, така че да познаете една непозната до момента страна на автентичния ви аз. Вярваме, че всеки човек е тук, за да допринесе със своята уникалност за развитието на един красив и хармоничен свят.
Нашата мисия е да ви навигираме по пътя към Източника, докато вие преоткриете светлината си по нов начин. Заедно полагаме основите, вие решавате какво да изградите.

В: Имал сте щастието да се докоснете до мъдростта и знанията на маите, общувайки с някои техни старейшини. Разкажете ни повече за това, на което ви научиха и изобщо за тази своя опитност.

О: През декември 2012г с група пилигрими посетихме Мексико, за да посрещнем Новата ера. Тогава имах възможността да се срещна с тези мъдри хора и чрез тях да почерпя знания от източника. Най – много ме впечатли простотата, с която обясняваха изключително сложни житейски ситуации и споделяха своята мъдрост.

В: Обучавал сте се и в „Школата по припомняне” на Друнвало Мелхизедек. Кой е най-важният урок, който научихте от него?

О: Смирението на този човек е безгранично. Това се дължи на постоянното присъствие в сърцето. Когато бях около него за първи път, осъзнато започнах да чувам мислите на другите хора и за първи път осъзнато излезнах от тази реалност. Силата на Друнвало е огромна. Но тази сила присъства във всеки един човек, въпрос на желание, време и постоянство е тя да бъде развита, но най – вече се иска безусловна вяра. Това е вторият най – ценен урок, който научих от него. Всичко останало е чисто и просто любов.

В:  От 29 октомври до 1 ноември 2016 г. ще водите за пореден път семинара „Пробуждане на озареното сърце”, за който имате сертификат от Друнвало Мелхизедек. Как се пробужда озареното сърце? Какво включва семинарът, с какво е полезен за участниците в него и как променя живота им и тях самите?

О:Пробуждане на озареното сърце“ и активирането на светлинното тяло е процес, през който всяка една душа, която е избрала да премине й отнема около 400 – 500 хиляди години. От спускането на най – ниско ниво на съзнание до връщането обратно в сферите на безусловна любов. В продължение на 40 години Друнвало обикаля по цялата Земя и събира тези древни знания от коренните народи и с тяхно разрешение ги представя на модерния човек в един 4 – дневен семинар. Семинарът е животопроменящ. Помогнал е на много участници да осъществят своите мечти, да шлифоват характера си, да се откажат от различни зависимости, да спрат да се обвиняват и да започнат здравословна връзка със себе си, която се основава на безусловна любов и себеприемане. Веднъж започнали да изчистват своите собствени емоционални и ментални травми, участниците започват да помагат с високите си вибрации на обкръжаващите ги. Само по себе си светлинното тяло има най – различни приложения – от това осъзнато да твори собствената си реалност до пътешестване в други пространства и измерения. „Пробуждане на озареното сърце“ е неповторимо преживяване, което води до пълна промяна, никой от участниците не си тръгва същият човек. Вярвам, че това е една от причинити хората да се връщат по няколко пъти на този семинар. Въпреки че на теория семинарът е един и същ, всеки следващ път участниците навлизат в по – голяма дълбочина на опознаване на себе си и света. Отзивите от семинара, както и друга полезна информация, може да намерите на сайта ми: www.amilius.bg

В: В медитация сте получил знание за древен начин на лечение от Атлантида. Какво представлява този вид лечение? Какви болести лекува?

О: Не става въпрос за лечение на каквито и да е болести, болестите са причиноследствие на неправилно използване на емоционалното и менталното тяло. Идеята не е да лекуваме симптомите, а да стигнем до първоизточника и да променим остарелия модел и най – вече себе си в дадения момент. Тук говорим единствено и само за енергия. Всяко едно действие, което правим с цел да разкрием най – добрата версия на себе си, е лечение. Знанията, които съм получил от Атлантида, не служат за лечение по общоприетия начин. Това е балансиране на чакрите чрез светлина, което е много дълбоко и има много различни нива. От връщане в миналото и изчистване на кармични връзки до освобождаване на ментални и емоционални травми към дадения момент.

В:  Между 22 и 25 септември т.г. ще се проведе вашият „Есенен лагер на Светлината в Родопите”. Какво включва той и какви ефекти ще донесе на хората, които биха се присъединили?

О: Събитието ще се проведе в мистичните Родопи, дом на древните ни праотци траките и любимо място за посвещения на легендарния Орфей. Родопите са известни с живописната си природа, гъста растителност, вкусни гозби, приготвени от вечно усмихнатите местни. Именно там свещените места и енергийни портали са най – многобройни в цяла България . Родопите са дестинация, която си заслужава да бъде посетена по всяко време на годината и от всеки – в най – обширната българска планина се намира по нещо за всеки вкус. Това пътуване има за цел да балансира четирите основни елемента във вашите тела, което е и ключът към петия елемент – прана (етер), който е портала към пето измерение. Когато нашето съзнанието е в синхрон с Божественото, сме способни да трансформираме всяка ситуация, както на индивидуално, така и на колективно ниво.

В:  Има ли рецепта за щастие и ако да – кои са „съставките” й?

О: Рецепта за щастие има, основната „подправка“ е любов. Единственото, което трябва да направите, когато го осъзнаете, е да започнете да го прилагате.


Етикети , , , , , ,
Количка

Виж количката


Търси
Количка0
Няма продукти в количката!
Продължи пазаруването
0